Real ide po 10. titulu

Europski prvak 'kraljevski' ponižen

Sport / Nogomet | 29. 04. 2014. u 21:20 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši madridskog Reala prvi su finalisti ovosezonske Lige prvaka, oni su u uzvratnom polufinalnom dvoboju kao gosti u Muenchenu svladali branitelja naslova Bayern sa 4:0 što im je uz 1:0 pobjedu iz Madrida otprije šest dana donijelo ukupni uspjeh od 5:0.

Dvostruki strijelci za Real bio je Sergio Ramos (16, 20) i Cristiano Ronaldo (34, 89).

Golovima u Muenchenu Cristiano Ronaldo postao je novi rekorder po broju pogodaka u Ligi prvaka u jednoj sezoni sa 16 golova.

Luka Modrić odigrao je čitavu utakmicu za Real, te je nakon njegovog kornera u 16. minuti Ramos postigao prvi gol, dok je Mario Mandžukić, koji je bio zadužen za čuvanje Ramosa u prekidima i time bio izravni krivac za prva dva gola Reala, igrao samo prvo poluvrijeme za Bayern.

Luki Modriću ovo je bio 100. nastup za Real Madrid.

"Osjećaj je fenomenalan, presretan sam zbog svog prvog finala Lige prvaka. Odigrali smo fantastičnu utakmicu, a u ove dvije utakmice potpuno smo razbili Bayern i zasluženo smo u finalu. Šteta da ovo nije bio finale. Znali smo što očekivati od Bayerna, Guardioline ekipe vole čuvati loptu i imati posjed. Mi smo se znali tome oduprijeti i brzo smo izlazili u kontre, gdje smo ih kažnjavali. Postotak držanja lopte bio je na njihovoj strani, no u konkretnim stvarima, zbog čega se nogomet igra, to su golovi i šanse, mislim da smo mi u tome bili bolji od njih", rekao je Luka Modrić poslije utakmice za HRT te dodao:

"Dosta vježbamo prekide ove sezone, danas smo imali i malo sreće da zabijemo golove iz prekida, zabili smo brzo i lakše je bilo igrati nakon toga", priznao je.

Real će u finalu 24. svibnja u Lisabonu igrati protiv boljeg iz dvoboja Chelsea - Atletico Madrid koji svoj polufinalni uzvrat igraju u srijedu (prva utakmica završila je 0:0).

"Kraljevski klub" dosada je osvajao devet naslova prvaka Europe, po čemu je rekorder, ali posljednjeg prije čak 12 godina (2002).

Kopirati
Drag cursor here to close