ESPN

Euro ima odličnu gledanost u SAD-u

Sport / Nogomet | 21. 06. 2012. u 15:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki ESPN priopćio je da je gledanost Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj u Sjedinjenim Državama dvostruko veća u odnosu na ono iz 2008. godine, prenosi Tanjug.

Utakmice grupne faze natjecanja, ukupno 24, u SAD je u prosjeku gledalo više od milijun gledatelja, što je impresivan rast u odnosu na prvenstvo odigrano u Austriji i Švicarskoj, kada je prosjek iznosio 552.000 gledatelja.

Najgledanija utakmica prve faze bio je derbi C- grupe između Italije i Španjolske 1:1, koju je promatralo 2.133.000 gledatelja u SAD, što je manje samo od finala prethodnog prvenstva.

Najveća gledanost je na istočnoj obali, u New Yorku i Miamiju, gdje se utakmice emitiraju u ranim popodnevnim satima.

Ujedno, ESPN priopćava da je porasla i prodaja digitalnog paketa na španjolskom jeziku, što se povezuje sa Europskim prvenstvom.

Procjena te televizije je da će gledanost dodatno skočiti od četvrtfinala, a očekuje se da će novi rekord biti postavljeni tijekom prijenosa utakmica Španjolska - Francuska i Italija - Engleska.

Najgledaniji nogometni prijenos u Americi bila je finalna utakmica Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010, između Španjolske i Nizozemske koju je gledalo 15,5 milijuna gledatelja.

Kopirati
Drag cursor here to close