Izvučeni parovi

EURO 2016: Hrvatska s Turcima i europskim prvacima

Sport / Nogomet | 12. 12. 2015. u 16:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Parizu je danas održan ždrijeb Europskog nogometnog prvenstva 2016. u Francuskoj.

U kuglicama je svoje ime našla i reprezentacija Hrvatske, jedina iz područja bivše Jugoslavije koja se plasirana na Euro 2016. To nije pošlo za rukom Bosni i Hercegovini, iako je u kvalifikacijama imala ulogu nositelja.

Hrvatska će tako na Euru igrati u skupini D sa Španjolskom, Turskom i Češkom. Utakmica koja će otvoriti Euro bit će odigrana između domaćina Francuske i reprezentacije Rumunije.

U skupini A su Francuska, Albanija, Rumunjska, Švicarska, skupinu B čine Engleska, Wales, Slovačka, Rusija, parovi skupine C Njemačka, Sjeverna Irska, Poljska,Ukrajina, u skupini E igrat će Belgija, Irska, Švedska, Italija, dok skupinu C čine Portugal, Island, Mađarska i Austrija.

Bit će to prvo europsko prvenstvo sa 24 nacionalne vrste nakon što je na posljednjih pet EP-a sudjelovalo po 16 ekipa. Po dvije najbolje iz svake od šest skupina, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe izborit će plasman u osminu finala.

EURO počinje 10. lipnja na pariškom Stade de Franceu, a finale je na istom stadionu 10. srpnja.

Zanimljivo je istaknuti kako je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker prije početka izvlačenja rekao kako bi volio da Euro2016 otvore Francuska i Hrvatska.

Ždrijeb se održao u Palais de Congres, a zbog nedavnih terorističkih napada na Pariz osiguranje je bilo dodatno pojačano.

Kopirati
Drag cursor here to close