''Stara kost''

Euro 2016: Gudjohnsen u 37. godini u dresu Islanda

Sport / Nogomet | 10. 05. 2016. u 07:59 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eidur Gudjohnsen, bivši napadač Chelseaja i Barcelone u 37. godini pozvan je u reprezentaciju Islanda koja će putovati na Euro 2016, javlja Anadolija.

Gudjohnsen je mjesto u islandskom timu osigurao zahvaljujući tome što je u veljači potpisao za norveški Molde. Prethodno je kratko razdoblje proveo u kineskom Shijiazhuang Ever Bright, gdje je angažman okončano u studenom 2015. godine.

"Da nije pronašao klub sigurno ne bi bio među pozvanima za Euro“, kazao je Lars Lagerback, jedan od dvojice izbornika Islanda.

Gudjohnsen je vjerojatno najslavniji nogometaš svoje zemlje. Osim za Chelsea i Barcelonu, tijekom karijere je igrao za mnoge poznate klubove kao što su PSV Eindhoven, Tottenham, Bolton, Stoke i Fulham.

U dresu reprezentacije Islanda odigrao je 84 utakmice i postigao 25 golova. Oprostio se u studenom 2013. godine, nakon što je Island poražen u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. No, vratio se u nacionalni tim u ožujku 2015. i u kvalifikacijskom ciklusu za Euro 2016 odigrao tri utakmice i dao jedan gol.

Kopirati
Drag cursor here to close