Spekulacija

Englezi tvrde: Vatreni na Wembleyu u debiju Allardycea

Sport / Nogomet | 25. 07. 2016. u 12:33 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će prijateljsku utakmicu s Engleskom 1. rujna na londonskom Wembleyu, javljaju engleski mediji, iako još nema službene potvrde iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Prema engleskim listovima, Hrvatska će se sučeliti Englezima u prvoj službenoj utakmici njihova novog izbornika Sama Allardycea.

Engleze četiri dana kasnije čeka prva utakmica kvalifikacija za SP 2018 sa Slovačkom, a kako je otpala pripremna utakmica sa Češkom, za protivnika je odabrana Hrvatska. Momčad Ante Čačića u kvalifikacijama dočekuje Tursku 5. rujna pred praznim Maksimirom.

Hrvatska je s Engleskom triput igrala na Wembleyu i ubilježila pobjedu, remi i poraz. Godine 1996. nije bilo govolova u prijateljskoj utakmici, u studenome 2007. "Vatreni" su na mitskom stadionu svladali Engleze s 3:2 i selekciju koju je vodio Steve McLaren ostavili bez plasmana na Euro 2008. Englezi su se "osvetili" u kvalifikacijama za SP 2010, kada je Hrvatska doživjela jedan od najtežih poraza u povijesti (1:5).

S Engleskom je hrvatska nogometna reprezentacija igrala ukupno sedam utakmica, četiri puta su pobijedili Englezi, dvaput Hrvati, a jedna utakmica je završila neriješeno.

Kopirati
Drag cursor here to close