Nogometni dogovor?

Englezi podržavaju Njemačku za domaćina EP-a 2024, a oni vraćaju uslugu 2028.

Sport / Flash | 03. 09. 2014. u 13:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni savez Njemačke (DFB) najavio je da će se kandidirati za organizaciju europskog nogometnog prvenstva 2024.

Nijemci su uvjereni da će dobiti organizaciju, a optimizam je posljedica vjerovatnog dogovora s engleskim savezom (FA), koji će podržati njemačku kandidaturu u zamjenu za njemačku potporu za organizaciju europskog prvenstva 2028.

''S Engleskom smo o tome već rezgovarali, problema ne bi smjelo biti. Ako dobijemo podršku i drugih, uvjernim smo da ćemo biti domaćini, ali prije toga ćemo otkazati organizaciju utakmica prvenstva 2020. U narednim danima ćemo imati intenzivne razgovore'', kazao je glavni tajnik DFB-a Helmut Sandrock.

Njemačka je nakon otkaza Turske željela biti domaćin polufinala i finala prvenstva 2020. koje će se u prvom dijelu održati u 13 gradova u 13 različitih država (gradovi će biti određeni 19. rujna).

Podršku kandidaturi Njemačke dao je i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach, koji je na press-konferenciji u Kitzbühlu kazao je da je Njemačka sposobna u istoj godini organizirati Olimpijske igre, za koje se planira kakndidirati, kao i europsko prvenstvo.

''Infrastruktura za prvenstvo već postoji. Njemačka ima najbolje stadione u Europi, tako da ne vidim nikakve poteškoće'', izjavio je Bach.

Kopirati
Drag cursor here to close