prvaci herceg bosne

Džidić: Student će igrati prvu ligu, nećemo odustajati!

Sport / Košarka | 06. 05. 2015. u 17:28 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši mostarskog Studenta pobjednici ovogodišnjeg prvenstva Herceg Bosne. Studenti su do naslova došli osvojivši prvo mjesto u regularnom dijelu, s 12 pobjeda i samo dva poraza, te uz svih pet pobjeda u polufinalu (Novi Travnik) i finalu (Grude).

“Sezona je bila baš onakva kakvu smo očekivali. Kad imate cilj da budete prvi onda morate biti spremni na sve protivnike i prepreke kako na terenu tako i izvan njega.Kao i svaki dvoranski sport u Mostaru smo imali djelomičan problem sa terminima, ali smo uspjeli doći do adekvatnog broja treninga tjedno i ovom prilikom zahvaljujem Sportskom savezu grada Mostara te Hvidri Mostar koji su nam izašli u susret”, kaže trener novog prvaka Herceg Bosne Boris Džidić te nastavlja:

“Što se tiče samih rivala, Grude su nam bile daleko najteži protivnik iako možda to neće sugerirati rezultat, jer smo ih u mjesec dana četiri puta pobijedili za redom. Osim njih bilo je još par neugodnih gostovanja kao što su ekipe sa prvoligaškim iskustvom poput Čapljine i Viteza ili pak ekipe Novog Travnika koja ima najveću podršku navijača u drugoj ligi ali i specifičnu dvoranu gdje je zimi jako teško igrati.

Njegova momčad sastavljena je od 10 studenata i jednog mladog profesora, 31-godišnjeg Ante Smolića

“Nijedan naš igrač, nažalost, nije bio profesionalac i mi smo bili najjeftinija momčad u drugoj ligi. No, ono što je klub obećao svakom igraču je i ispunio. I to je jedna od najvažnijih stavki u našem radu. U ljetnom periodu ćemo raditi na tome i nadam se da ćemo dobrim dijelom uspjeti da u prvoj ligi budemo profesionalni tim u granicama naših mogućnosti”, dodaje Džidić.

SKK Student osvajanjem Lige HB izborio pravo nastupa u prvoj košarkaškoj ligi BiH, no to pravo protekle dvije godine izborile su i Brotnjo i Vitez, pa nijedna od tih ekipa igrala viši rang. Ipak, Džidić tvrdi da će Student igrati prvu ligu.

“Sigurno nam se neće desiti da odustanemo pred sami početak ili kad već krene natjecanje. Potrebna sredstva već imamo, a u idućem periodu ćemo raditi da ojačamo naš proračun za košarku, pošto imamo i odbojkašice u drugoj ligi. Rezultatske ciljeve ćemo odrediti prije početka sezone kad budemo vidjeli sa čime raspolažemo, a ti ciljevi će sigurno biti realni”.

Prema tome Mostar bi iduće sezone uz nogometni trebao dobiti i košarkaški gradski derbi, iako Džidić ni u kom slučaju ne želi Zrinjskom, standardnom bosanskohercegovačkom prvoligašu, bacati rukavicu u lice.

“Za 'derbi' trebaju dva skoro podjednaka takmaca, a u ovom slučaju Zrinjski će sigurno imati višestruko veći proračun od Studenta tako da će kvaliteta biti na strani Zrinjskog. Student u ovom trenutku može samo sanjati da ima igrača kao što je recimo Vedran Princ koji nosi prevagu. Politika i funkcioniranje ova dva kluba su bitno drugačije. Primjerice,Student nema omladinski pogon kao Zrinjski već funkcionira na način da dovodi mlade talentirane košarkaše iz BiH i regije kojima omogućuje da se paralelno maksimalno mogu posvetiti fakultetu, dok Zrinjski se okrenuo vlastitom omladinskog pogonu, a njegovi su svi igrači profesionalci koji više posvećuju vremena košarci.

Unatoč tome mislim da će utakmica između ove dvije ekipe privući veći broj ljudi u dvoranu od uobičajenog a sport ne bi bio sport kad bi uvijek favorit pobjeđivao,tako da je sportski nadati se da ćemo moći kako Zrinjskom tako i ostalim momčadima biti ravnopravni rivali”.

Iduće sezone bi Boris Džidić bi trebao voditi momčad i u višem rangu, uz asistenciju Samira Lerića za kojeg kaže da je donio “dimenziju više” Studentu. Planiraju pojačati stručni stožer, liječničku, skautsku ekipu, ali i samu prvu momčad.

“Voljeli bismo zadržati okosnicu ove momčadi koja je iznijela glavni teret i mislim da ćemo u tome većim dijelom uspjeti. Za eventualno nova imena još je rano, međutim imamo dosta poziva od mladih i jako talentiranih momaka između 17-21 godine koji bi željeli doći igrati za Student. Mi u klubu već dan nakon osvajanja titule smo krenuli u slaganje kako momčadi tako i financija i logistike. Iako se ljeto čini dugo, znamo da nemamo baš previše vremena tako da mogu reći da radimo punom parom i uvjeren sam da će se u narednoj sezoni to osjetiti kako na sportskom tako i na svim ostalim poljima. I najvažnije je da kad na kraju te prve sezone sjednemo, da znamo da smo svi dali 100 posto naših mogućnosti i to je jedini način za napredovanje”, zaključio je Boris Džidić, koji je uveo SKK Student u prvu ligu, prvi put u kratkoj povijesti tog kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close