Ključna utakmica

Džeko: Uz podršku publike možemo napraviti dobar rezultat

Sport / Nogomet | 11. 06. 2015. u 12:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kapetan nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko smatra da utakmica u Izraelu, u kojoj je BiH poražena s 3:0, "nije bila pravi odraz igre naše reprezentacije", a na "Bilinom polju" reprezentacija će imati i podršku navijača uz čiju pomoć očekuju dobar rezultat.

''Mislim da je utakmica u Izraelu bila iznenađenje za sve nas, kao i za ljubitelje sporta s obzirom na ono što smo uradili proteklih godina. Bio je to razočaravajući rezultat s tim da to nije bio odraz naše snage, jer smo imali nekoliko ozlijeđenih igrača.

Ovaj meč je jedna od ključnih utakmica i za nas i za Izrael, koji zna da ne smije izgubiti. Mi smo dosta ovakvih utakmica odigrali pred našim navijačima u Zenici i sigurno uz njihovu podršku možemo napraviti povoljan rezultat'', kazao je Džeko.

Kapetan smatra da neigranje nekih bh. reprezentativaca u klubovima za reprezentaciju neće predstavljati veći problem u utakmici s Izraelcima, jer se radi o drugačijoj vrsti utakmica i da će svi dati svoj maksimum.

''Dovoljno puta smo do sada pokazali da iako neki od igrača nisu igrali u svojim klubovima, uvijek smo davali svoj maksimum za reprezentaciju i to je nešto posebno za nas. Vjerujem da će i sutra biti tako s obzirom na to da smo svi svjesni značaja utakmice.

Mislim da neke utakmice na početku kvalifikacija nismo odradili kako možemo i nemamo pravo više na kikseve. Bez obzira na sve probleme u klubovima, moramo se okrenuti reprezentaciji'', dodao je.

Pozvao je sve navijače da se pokažu u fer navijanju.

''Moram pohvaliti naše navijače jer nije bilo nikakvih incidenata proteklih godina. Oni su tu da bodre nas, a podržali su i gostujuće himne i navijače, tako da mogu samo da kažem da tako nastave.

Još jednom ih pozivam da budu isti kao i proteklih godina, da ne zvižde na himnu i pokažu se na tribinama, a mi ćemo na terenu'', poručio je Džeko.

Kopirati
Drag cursor here to close