Dijamant otvoreno

Džeko: Spalletti me naučio mnogim stvarima

Sport / Nogomet | 27. 05. 2017. u 10:46 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S vremena na vrijeme šef ga je žestoko gazio, ali ispalo je da je sve bilo za njegovo dobro. Edin Džeko to sada priznaje.

"Koliko je važan Spalletti? Veoma važan. On želi da igramo napadački nogomet i naučio me je mnogim stvarima. Naučio me je kako napadati prostor, jer u Italiji je to mnogo drugačije nego u Engleskoj ili Njemačkoj”, izjavio je za Sky Sport.

“Očigledno je da je on ključna osoba mog napretka ove sezone. Svaki napadač želi postići što je više moguće golova. Moja prva sezona nije bila baš dobra, ali mnogo sam već o tome pričao. Želim se samo skoncentrirati na sljedeću sezonu, baš kao što sam napravio i prošle godine. Očigledno je da ne bih postigao toliko golova da mi suigrači nisu mnogo pomogli."

Osvrnuo se i na klupsku legendu.

"Totti? Sve što mogu reći da smo drugačiji i da je Totti legenda Rome. Kao igrač legenda je diljem svijeta, a kao čovjek je uistinu sjajan."

Budućnost? Edin zna s kim bi rado radio.

Otkrio je Džeko i s kojim bi trenerom volio raditi u budućnosti.

"Volio bih igrati za Mourinha. U Engleskoj ga zovu 'Special One'. On je poseban, osvojio je toliko trofeja s toliko različitih momčadi. Pričao s igračima koje je trenirao i svi imaju samo lijepe riječi za njega.

Kopirati
Drag cursor here to close