Bh. reprezentativac

Džeko: Siguran sam da ćemo uspjeti izboriti plasman na Euro

Sport / Flash | 23. 02. 2014. u 14:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko izjavio je da nije ni zadovoljan, ni nezadovoljan kvalifikacijskom grupom za Euro, a dodaje kako se reprezentacije koje su smještene u B-grupu trebaju pribojavati bh. reprezentacije, "jer se nismo slučajno našli u prvom šeširu".

''Belgija je najteži protivnik kojeg smo mogli dobiti iz drugog šešira. Njihova reprezentacija sastavljena je većinom od igrača iz Premiershipa, ali uvjeren sam da se možemo nositi sa njima.

Već smo imali iskustva protiv Belgijanaca i ovo je, mislim, treći put da smo s njima u grupi. Mislim da se i oni podjednako trebaju plašiti nas, kao i mi njih, jer realno gledajući, između nas će se voditi borba za prvo mjesto, s tim što ni u kom slučaju ne treba potcijeniti ni Izraelce, kao ni Velšane'', naveo je Džeko nakon izvlačenje kvalifikacijskih grupa za europsko prvenstvo 2016., koje je gledao iz svog doma u Sarajevu, gdje je došao na kratki odmor.

''Izrael je, također, neugodan protivnik, pogotovo na domaćem terenu, a Wales je ekipa koja je u izgradnji. Međutim, imaju niz dobrih igrača poput Balea, Ramseya i drugih, tako da ni protiv njih ne smije biti opuštanja. Baš kao i kod Belgijanaca, većina njihovih reprezentativaca igra na Ostrvu, tako da možemo očekivati teške i čvrste duele'', dodao je.

Uvjeren je da će BiH izboriti plasman na EP.

''U potpuno smo u otvorenoj grupi i definitivno neće biti lagano. Zapravo, za nijansu je teža nego grupa za SP, ali s obzirom na to da na EP idu dvije reprezentacije iz grupe, vjerujem da ćemo uspjeti izboriti plasman na Euro'', optimističan je Džeko, koji je u dva susreta kvalifikacija za SP 2010. Belgijanacima postigao tri pogotka.

Kopirati
Drag cursor here to close