Rasizam

Dynamo Kijev rigorozno kažnjen zbog rasizma

Sport / Nogomet | 25. 11. 2015. u 13:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska nogometna federacija (UEFA) rigorozno je kaznila Dynamo Kiev zbog rasizma. Ukrajinski klub će dvije naredne utakmice u Europi igrati bez publike, a uz to će morati platiti i 100.000 eura novčane kazne, javlja Anadolu Agency (AA).

Postoji mogućnost da Dynamo igra i treću utakmicu bez publike ukoliko se sličan incident ponovi na njihovim susretima u naredne tri godine.

UEFA je ovom kaznom definitivno pokazala da nema milosti prema razismu na stadionima. Zanimljivo bivši predsjednik kijevskog kluba Hrigoriy Surkis trenutno je potpredsjednik UEFA-e.

Navijači Dynama su tijekom utakmice Lige prvaka protiv Chelseaja, igrane 20. listopada na Olimpijskom stadionu u Kievu, napali najmanje osam gostujućih navijača. Većina žrtava bili su crnci, a neki i bijelci koji su pokušali zaštiti napadnute navijače.

Prvu utakmicu bez publike Dynamo će igrati 9. prosinca u posljednjem kolu grupne faze Lige šampiona protiv Maccabija iz Tel Aviva, a drugu u osmini finala istog natjecanja ili u šesnaestini finala Ligi Europe.

Kopirati
Drag cursor here to close