NBA

Durant i Harden predvode zamjene na All Staru

Sport / Košarka | 30. 01. 2015. u 09:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaš Oklahoma Cityja Kevin Durant, prošlosezonski MVP igrač NBA lige, i igrač Houstona James Harden, jedan od kandidata za tu nagradu u ovoj sezoni, predvode preostale igrače imenovane u momčadi Zapada i Istoka za All-Star utakmicu.

Trener košarkaša Golden Statea Steve Kerr, čija je momčad vodeća u NBA ligi, bit će na sto muka vodeći momčad Zapada na All-Star utakmici u New Yorku, 15. veljače u Madison Square Gardenu. Malo olakšanje za Kerra je ozljeda ramena koja je Kobeja Bryanta izbacila iz momčadi pa će ga zamijeniti igrač kojeg odredi NBA povjerenik Adam Silver. Kao glavnog favorita mnogi vide Damiana Lillarda, najboljeg igrača Portlanda, kojeg treneri nisu izabrali među zamjenske igrače.

Steve Kerr će odlučiti tko će umjesto Bryanta započeti utakmicu, uz Stephena Curryja, Blakea Griffina, Anthonyja Davisa i Marca Gasola. Jedan od glavnih kandidata je prvi igrač Houstona James Harden, a Kerr na klupi još ima dinamični dvojac Oklahome Kevina Duranta i Russella Westbrooka, Klaya Thompsona iz svog Golden Statea, Chrisa Paula (LA Clippers), LaMarcusa Aldrigea (Portland) i Tima Duncana (San Antonio).

S druge strane će trener Atlante Mike Budenholzer, osim startne petorke u koju su navijači izabrali Johna Walla (Washington), LeBrona Jamesa (Cleveland), Kylea Lowryja (Toronto), Carmela Anthonyja (New York) i Paua Gasola (Chicago), na raspolaganju imati dvojac Miamija Dwyane Wade i Chrisa Bosha, Kyrieja Irvinga iz Clevelanda, Jimmyja Butlera iz Chicaga, te trojicu košarkaša koje je doveo do najboljeg učinka na Istoku, Jeffa Teaguea, Paula Millsapa i Ala Horforda.

Igrače izvan početne petorke birali su treneri svih klubova u konferenciji, ali nisu mogli glasovati za igrače iz momčadi koju vode.

Kopirati
Drag cursor here to close