OI

'Dream Team' zamrznuo Francusku na minus 27

Sport / Ostali sportovi | 29. 07. 2012. u 16:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaški "Dream Team" Sjedinjenih Američkih Država bez ikakvog je problema na otvaranju Olimpijskih igara slavio protiv vrlo dobrih Francuza. U 1. kolu skupine A SAD je pobijedio rezultatom 98-71.

Muški "Dream Team" je poput ženskog jučer (protiv Hrvatske) "prespavao" prvu četvrtinu i tek onda krenuo igrati. Prvih 10 minuta okončano je minimalnim zaostatkom Francuza (22-21), ali već do poluvremena razlika raste na + 16 (52-36).

Kevin Durant bio je taj koji je najviše vukao, barem što se koševa tiče, SAD ubacivši 22 poena. Kevin Love pridodao je 14, a Kobe Bryant 10. Jedini sudionik Igara iz momčadi NBA prvaka (Miami Heat), LeBron James, bio je podjednako raspoložen na svim "frontovima", pa je tako upisao devet koševa, pet skokova, te osam asistencija.

Kod Francuza je Ali Traore bio najefikasniji s 12 koševa, dok je "zakrpani" Tony Parker ubacio 10, te upisao svega jednu asistenciju. Podsjetimo, Parker je u SAD-u ozlijeđeno oko nakon tučnjave u jednom noćnom klubu i njegov je nastup do zadnjeg trenutka bio potpuno neizvjestan.

U ranije odigranim susretima Nigerija je, također u skupini A, sa 60-56 bila bolja od afričkog rivala Tunisa, dok je Brazil, u skupini B, sa 75-71 slavio protiv Australije.

Nakon što su tijekom druge četvrtine imali +19, Nigerijci su si u posljednjoj dionici u potpunosti zakomplicirali život i dopustili Tunisu da 27 sekundi prije kraja dođe na svega -2 (58-56). Međutim, Nigerija slobodnim bacanjima upisuje još dva poena, dok Tunis ne koristi čak tri napada do kraja i treći najbolji sastav Afričkog prvenstva odnosi 60-56 pobjedu

Brazil je na krilima NBA igrača Leandra Barbose, Andersona Varejaa i Nenea Hilarija, te uz pomoć Barceloninog Marcelinha Huertasa, nadigrao vrlo dobru Australiju 75-71.

Brazilci su preuzeli kontrolu nad utakmicom sredinom druge četvrtine, ali su istu umalo izgubili u samoj završnici kada je 29 sekundi prije Australija stigla na -2 (73-71). Ipak, u posljednjoj sekundi idućeg napada Huertas je iznudio slobodna koja je lakoćom i realizirao za +4 (75-71), svega pet sekundi prije kraja. Za novi povratak Australaca vremena nije bilo.

OI, košarka (M), 1. kolo:

Skupina A:

Nigerija - Tunis 60-56
SAD - Francuska 98-71
Litva - Argentina (kasnije)

Skupina B:

Brazil - Australija 75-71
Španjolska - Kina (kasnije)
Rusija -Velika Britanija (kasnije)

Kopirati
Drag cursor here to close