Eurobasket

Đorđević: Slovenija je favorit finala

Sport / Košarka | 16. 09. 2017. u 08:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Srbije sinoć su izborili treće veliko finale u zadnje četiri godine. Svjetsko prvenstvo 2014. i olimpijadu 2016. izgubili su od SAD-a, a ovoga puta za europsku titulu odmjerit će snage sa reprezentacijom Slovenije.

Srbija je u drugom polufinalnom meču Europskog prvenstva sinoć svladala Rusiju s 87:79. Najbolji pojedinci srbijanskog tima bili su Bogdan Bogdanović s 24 i Boban Marjanović s 18 poena.

Izbornik Srbije Aleksandar Đorđević naglašava da sada njegovu ekipu očekuje još jedan meč protiv izuzetno dobro fizički spremljene ekipe koja je imala dan odmora više od Srbije, prenosi STA.

''Očekuje nas još jedna zahtjevna i fizički naporna utakmica. Slovenija ima dan više odmora, što može biti ključno. Fizički su najbolje pripremljeni na ovom prvenstvu. Imaju snažne igrače pod obručima, a igraju odličnu, brzu košarku. Smatram da su favoriti ovog finala'', izjavio je Đorđević.

Najbolji strijelac Srbije Bogdan Bogdanović ističe da sutrašnji meč neće odlučiti jedan igrač, te da Slovenija u ovom trenutku sigurno igra najljepšu košarku.

''Nitko od nas nije došao u Istanbul da bi samo došao do finala. Svi želimo titulu prvaka Europe. Slovenija je moćna ekipa s nekoliko odličnih pojedinaca. Brzi su, puni energije i mladosti. Vjerujem da ćemo svi odigrati na visokoj razini i prirediti odlično finale'', naglasio je novi košarkaš NBA ekipe Sacramento Kings.

U NBA ligi nastupa i 222 centimetra visoki Boban Marjanović (Detroit Pistons). I on je imao odabrane riječi za slovensku reprezentaciju.

''Dončić je nevjerovatan talent. Izgleda kao da već 40 godina igra košarku. Ako se želimo nositi sa Slovencima morat ćemo igrati izuzetno čvrsto, s velikom energijom i pametno. Prije prvenstva nitko nije vjerovao u nas, ali dokazali smo da smo prava ekipa'', podvukao je Marjanović.

Finale 40. europskog prvenstva u Istanbulu između Slovenije i Srbije će biti odigano sutra u 20.30 sati, dok je utakmica za treće mjesto između Španjolske i Rusije zakazana za 16 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close