Cincinnati

Đoković uz dosta muke ušao u finale turnira

Sport / Ostali sportovi | 22. 08. 2015. u 20:16 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković poslije mnogo muka plasirao se u finale Masters turnira u Cincinnatiju, pošto je pobijedio Alexandra Dolgopolova sa 4:6, 7:6 (7-5), 6:2. Novak će se za jedinu Masters titulu koja mu nedostaje boriti sa boljim iz meča Federer - Murray. Bit će to deseto uzastopno Masters finale za Novaka, a igrat će za 25. titulu iz te kategorije.

Baš kao i u meču u Miamiju sa Ukrajincem, Novak je bio na ivici poraza, pošto je u tie brakeu drugog seta gubio sa 5:4, uz dva servisa za rivala. Međutim, uspio je da veže tri poena kada je bilo najpotrebnije, a u trećem setu imao je mnogo lakši posao, piše B92.

Baš kao i u nekoliko mečeva u prethodna dva tjedna, Novak je igrao znatno ispod svog nivoa. Primjera radi, prvi viner backhandom zabilježio je tek u završnici trećeg seta, bio je vrlo nervozan i pasivan, a sredinom drugog seta tražio je i medicinski time out. Napravio je bolnu grimasu prilikom servisa, a liječniku je rekao da ga je zaboljelo kada servira. Popio je tabletu i izgleda da mu to nije pravilo probleme do kraja meča.

Novak je duel završio sa 14 vinera i 40 grešaka, dok je Dolgopolov upisao 36 direktnih poena i 55 neiznuđenih grešaka.

Kopirati
Drag cursor here to close