Masters

Đoković potvrdio dominaciju u Rimu

Sport / Ostali sportovi | 17. 05. 2015. u 16:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji tenisač sveta Novak Đoković osvojio je titulu na Mastersu u Rimu, trijumfom u dva seta nad Rogerom Federerom iz Švicarske. Novak je do 19. pobjede u 39. međusobnom duelu sa Federerom došao sa 6:4, 6:3, poslije jednog sata i 16 minuta igre i tako po četvrti put osvojio trofej u 'vječnom gradu'.

Srbijanski tenisač je u Rimu prethodno slavio 2008., 2011. i 2014. godine, a sada je osvojio svoju 24. Masters titulu, petu ove sezone, a 56. ukupno u karijeri.

Đoković se na taj način osamostalio na drugom mjestu po broju Masters titula, sada ima jednu više od Federera, a samo tri manje od Rafaela Nadala na vrhu, prenio je B92.

Prvi reket svijeta je protiv Federera odigrao gotovo rutinski meč. U prvih osam gemova prvog seta viđena je velika borba, Federer je čak prvi stigao do prilike za brejk, ali kada se Novak obranio, ujedno je preuzeo kontrolu nad tim duelom.

Vrlo brzo stigao je do brejka, potom je nastavio sa dominantnom igrom u drugom setu, pošto je oduzeo servis Švicarcu i od tada se nije osvrtao dok nije došao do sjajnog trijumfa.

Kopirati
Drag cursor here to close