Povratak kući

Doček u Tuzli: Sa specijalne olimpijade donijeli 11 medalja

Sport / Flash | 04. 08. 2015. u 17:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natjecatelji BiH koji su sudjelovali na Ljetnim olimpijskim igrama Specijalne olimpijade u Los Angelesu, vratili su se danas u BiH. Reprezentativci BiH dočekani su u Tuzli, a iz Los Angelesa donijeli su 11 medalja - jednu zlatnu, sedam srebrenih i tri brončane.

Irmela Peranović iz Tuzle, koja je osvojila srebrenu medalju u plivanju u disciplini 50 metara slobodno, izrazila je zadovoljstvo učešćem na Specijalnoj olimpijadi.

"Bilo je jako lijepo, plivala sam sa zadovoljstvom, nije bilo teško", izjavila je Peranović. Istaknula je da joj je drago što je u BiH donijela ovu medalju.

Trenerica Kluba specijalnih sportova Tuzla Nermina Mujić navela je da se Irmela Peranović natjecala u dvije discipline - 50 m slobodno u kojoj je osvojila drugo mjesto, te na 25 m prsno gdje je bila četvrta.

"Medalja je medalja u bilo kojem sportu, specijalna olimpijada pokušava objasniti svijetu da je ona pokazatelj onoga što osobe s invaliditetom zaslužuju", ocijenila je Kada Delić, izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH, te dodala da se ovi rezultati moraju ugraditi u povijest bh. sporta.

Dobitnik zlatne medalje u plivanju na 25 m prsno Adnan Pribišić izjavio je da se "konačno trud i rad isplatio". Osim Peranović, srebrene medalje u plivanju osvojili su još Miro Vasić u disciplini 25 metara slobodno i Zorica Mitrović u disciplini 25 metara slobodno.

Srebrene medalje osvojili su i atletičari Vedrana Nović, Admir Ašćerić i Almin Bjelica u utrkama na 200 metara, te stonoteniserka Irma Juhić. Broncu su osvojili plivač Miro Vasić u disciplini 50 metara slobodno, atletičar Admir Ašćerić u utrci na 400 metara i Irma Juhić u stonom tenisu.

Kopirati
Drag cursor here to close