Rukometni spektakl

Direktor Jedinstva: Prekinut ćemo šampionski niz Gruđanki

Sport / Rukomet | 20. 04. 2017. u 18:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Grudama ćemo čestitati na novoj tituli prvakinja, ali bod koji im nedostaje do treće krune prvaka morat će tražiti na nekoj drugoj utakmici. Vrijeme je da prekinemo njihov niz od 54 uzastopne pobjede'', izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Jedinstva AtlasRelaxa Elmir Grabčanović.

Govorio je o ambicijama „labudica“ do kraja sezone, a one su vezane za završnicu Kupa BiH, jer su Grude u prvenstvu nedostižne i do treće titule prvakinja potreban im je bod iz četiri utakmice.

''Kvalitetom igračica u stanju smo ih 'skinuti', što bi nam uoči završnice Kupa donijelo psihičku prednost. Mislim da to možemo. Jer, ako je Larvik u norveškom prvenstvu doživio poraz poslije 18 godina, mogu i Grude nakon tri godine'', izjavio je Grabčanović.

Optimizam dijele i Marijana Sorak i Sanja Katić, igračice s dugim iskustvom igranja u Premijer ligi.

''Sve igračice na raspolaganju su treneru i nadamo se dobroj utakmici. Ovo je za nas provjera pred važne utakmice koje slijede do kraja sezone. U rezultatskom smislu, derbi neće donijeti ništa bitno osim borbe za prestiž. Međutim, pokazat ćemo jesmo li zreli za osvajanje trofeja Kupa Bi'', naglasila je Marijana Sorak.

Sanja Katić se veoma raduje utakmici i smatra da će to biti praznik rukometa. Nada se da će publika u velikom broju doći u Mejdan i podržati Jedinstvo AtlasRelax u duelu sa ekipom koju nisu pobijedile u posljednjih osam službenih utakmica.

''Smatram da su Grude jedina ekipa koja nam trenutno može parirati. Derbi doživljavamo kao 'generalku' za Kup. U subotu bi mogla odlučiti bolja koncentracija, naša 'duga klupa', ali važan faktor će biti publika koja nam je uvijek velika podrška'', kaže Katić.

Utakmica Jedinstvo AtlasRelax – Grude igra se u subotu od 18.30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close