Povijesna odluka

Dinamo ide u privatizaciju!

Sport / Nogomet | 17. 09. 2014. u 10:58 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagrebački Dinamo kreće u privatizaciju, ekskluzivno su objavile Sportske novosti. Izvršni odbor kluba donio je na svom 38. zasjedanju, u ponedjeljak navečer, odluku da se ispitaju mogućnosti privatizacije maksimirskog kluba i ona će ući u sve almanahe plavog kuba.

“Moramo ići u privatizaciju jer nemamo drugog izlaza. Moramo preživjeti, bez svježeg kapitala staje mašinerija. Ne možemo se pomiriti s time da životarimo. Za godinu dana, možda malo više, bit ćemo klub uređen s drukčijim modelom. Postoji Zakon o privatizaciji u Hrvatskoj, to će biti temelj”, kazao je za SN predsjednik Dinama Mirko Barišić.

Postoje dvije vrste privatizacije, prisilna i dobrovoljna. Dinamo nije u situaciji da bi morao biti prisilno privatiziran, nego će to napraviti dobrovoljno. S obzirom da projekt skore privatizacije tek starta, detalji su nepoznati, no Sportske novosti doznaju da će Dinamo prvo biti ponuđen svojim članovima, a nakon toga će krenuti s ponudom na slobodno tržište!

Prvo će se, naravno, napraviti procjena vrijednosti kluba, to je posao neovisnih revizijskih kuća. Sve će to skupa biti u paketu projekta privatizacije koji će stručnjaci predočiti Izvršnom odboru Dinama najkasnije za tri tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close