Senzacionalno pojačanje

Dinamo doveo napadača Manchester Uniteda

Sport / Nogomet | 11. 08. 2014. u 15:53 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo je uoči utakmica protiv Petrolula kojima će Modri pokušati ući u Europsku ligu doveo pojačanje iz velikog Manchester Uniteda! Naime, na posudbu u redove hrvatskog prvaka dolazi 20-godišnji napadač Ángelo Henríquez, a Modri imaju mogućnost otkupa njegovog ugovora, prenosi službena stranica GNK Dinamo Zagreb.

- Sretan sam svojim dolaskom u Dinamo s kojim želim napraviti dobre stvari. Imam puno motiva i želim se dokazati, a vjerujem da je Dinamo odličan klub za to. Pred klubom su uskoro bitne utakmice u Europi i želim pomoći kako bi ušli u skupine Europske lige, a onda tamo napraviti pravi rezultat – rekao je nakon potpisa ugovora 20-godišnji čileanski napadač.

Ángelo u Dinamo dolazi iz Manchester Uniteda nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi u Zaragozi, a prije toga je nekoliko mjeseci nosio dres Wigana s kojim je ostvario fantastičan uspjeh i osvojio FA kup. Do svlačionice velikog Manchestera stigao je odličnim igrama u svom Universidad de Čileu gdje je zabio 15 golova, ali i fantastičnim nastupima u dresu mlade reprezentacije Čilea. Prijelaz u Manchester United bio je vrijedan oko 5 milijuna eura, a Ángelo ima tri nastupa i dva pogotka u dresu A reprezentacije svoje zemlje.

- Vjerujemo da se radi o pravom pojačanju i napadaču koji će dodatno dignuti kvalitetu u toj fazi igre. Sretni smo što smo uspjeli dogovoriti njegov dolazak u Dinamo i to je velika stvar za nas, ali i naš nogomet. Ovakvim transferima se diže rejting našem klubu, cijeloj ligi te općenito hrvatskom nogometu – rekao je sportski direktor i trener Modrih Zoran Mamić.

Nakon što je Dinamo iz nogometne škole Barcelone doveo jednog od najboljih mladih igrača svijeta Dani Olma Modri nastavljaju s pojačanjima iz najboljih svjetskih klubova pa tako posljednje pojačanje dolazi iz najvećeg engleskog kluba posljednjih 20 godina te europskog giganta, prenosi službena stranica Dinama.

Kopirati
Drag cursor here to close