dug 21,1 kilometar

Deveti Šujički polumaraton 8. kolovoza

Sport / Flash | 03. 08. 2015. u 09:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deveti Šujički polumaraton održat će se 8. kolovoza u 10 sati na magistralnom putu Kupres - Šujica, dugom 21,1 kilometar. Do sada se na polumaraton, kojeg organizira Sportsko društvo "Šujica šport", prijavilo 175 natjecatelja iz BiH, Hrvatske, Austrije, Švicarske, Švedske, Češke i USA, a prijave traju do 5. kolovoza.

Na ovogodišnjem polumaratonu očekuju se nastupi natjecatelja poput olimpijke Lise Cristine Nemec vrsne maratonke iz Zagreba, Đure Kodžo dvostrukog BiH olimpijca, Marije Trošić-Vrajić svjetske ultramaratonke iz Zagreba, Srđana Samardžića rekordera ove staze s vremenom 1:09:46 i olimpijskog putnika za OI u Brazilu 2016. godine te mnoge druge kvalitetne atletičare.

Start će biti na južnom prilazu Kupresa na nadmorskoj visini od 1200 metara, a uz stazu koja je asfaltna i valovita postavljena je okrepa dok je organizator unaprijed riješio pitanje sigurnosnog aspekta i medicinske skrbi.

Nagradni fond za polumaraton je 1000 KM dok će pobjednici u ženskoj i muškoj konkurenciji dobit po 200 KM, a novčane nagrade ukupno će dobiti pet prvoplasiranih u obje konkurencije. Svi sudionici koji završe utrku dobit će medalju za finiš u cilju uz prigodnu majicu sa znakom polumaratona.

Prema najavi organizatora, istoga dana u 10.30 sati bit će održana i dječja utrka, uzrasta završenog sedmog razreda osnovne škole, na 800 metara u Šujici i za njih su pripremljene medalje i sponzorske nagrade za prvih troje u obje konkurencije.

Kopirati
Drag cursor here to close