Peljto i Čuić

Derbi Široki-Zrinjski: Sucima kazna od šest utakmica, Širokom prijava

Sport / Nogomet | 10. 03. 2016. u 16:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbor za suce i suđenje Nogometnog saveza BiH kaznio je Irfana Peljtu, glavnog suca susreta 20. kola Premijer lige BiH između Širokog i Zrinjskog i njegovog pomoćnika Tomislava Čuića sa dva ciklusa nedelegiranja, odnosno šest utakmica.

Odbor je analizirao cijelu snimku utakmice te utvrdio sudačke propuste, ali smatra da oni apsolutno nisu plod tendencije jer su učinjeni na štetu obje ekipe, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

U priopćenju se precizira da glavni je sudac u 31. minuti pogrešno dosudio kazneni udarac za gostujuću ekipu, dok u 51. minuti dodatni sudac propušta obavijestiti glavnog sudiju da je načinjen prekršaj u kaznenom prostoru nad domaćim igračem broj 5, te se ne dosuđuje kazneni udarac.

Nadalje, navodi se da glavni sudac u 64. minuti nije isključio iz igre igrača domaćeg tima sa brojem 9 nakon grubog starta nad protivničkim igračem, dok dodatni sudac u 80. minuti propušta obavjestiti glavnog suca o situaciji u kojoj domaći igrač broj 5 udara protivničkog igrača, te ga ne isključuje iz igre.

Odbor za suce i suđenje opovrgnuo je bilo kakve insinuacije o navodnim pritscima od predsjednika, potpredsjednika ili bilo kojeg drugog člana Izvršnog odbora ili nekog drugog organa NSBiH, navodeći da odluke donosi isključivo samostalno, u suradnji s administracijom.

Odbor za suce i suđenje zajedno sa Odjelom za natjecanje NSBiH, zbog kršenja Kodeksa o ponašanju članova NSBiH, podnio je prijavu Disciplinsom povjerenstvu protiv NK Široki Brijeg i odgovornih osoba kluba.

''Isto tako, bilo kakva vrsta pritiska od strane klubova ili pojedinaca neće utjecati na opredjeljenje Odbora i administracije NSBiH da se natjecanja u nadležnosti NSBiH odvijaju isključivo u skladu s relavantnim pravilnicima, a u cilju maksimalne zaštite integriteta natjecanja'', navodi se u priopćenju.

Posjetimo, iz NK Široki Brijeg su se nakon hercegovačkog derbija obratili javnosti priopćenjima, a u posljednjem su istaknuli kako ''kriminalna hobotnica želi uništiti Široki Brijeg''.

Kopirati
Drag cursor here to close