Subotnji derbi

Derbi s velikim D: Zrinjski i Široki u sudaru najboljih ekipa jeseni

Sport / Nogomet | 19. 11. 2014. u 10:34 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu će pod Bijelim brijegom Zrinjski i Široki Brijeg odigrati derbi 15. kola Premier lige, posljednjeg u prvom dijelu sezone, ujedno i derbi čitavog jesenskog dijela sezone.

U subotu u 13 sati, uz TV prijenos na Areni Sport, aktualni prvak BiH dočekat će lidera Premier lige. Široki Brijeg u ovaj susret ulazi s tri boda prednosti i boljom gol razlikom. Zrinjski može osvojiti jesensku titulu i prezimiti na prvom mjestu samo ako slavi s tri pogotka razlike, jer Široki ima više postignutih golova.

Ipak, jasno je da će u mostarskom klubu jurišati na bilo kakvu pobjedu jer jesenska titula nije presudna koliko mogućnost da u proljetni dio Zrinjski uđe poravnat s trenutačno najvećim konkurentom za naslov.

Bit će ovo duel dvije ekipe koje su bile najkonstantnije ove jeseni, ali i koje su po mnogo čemu najbolje. Naime, Zrinjski ima daleko najbolju obranu, sa samo šest primljenih zgoditaka, dok Široki Brijeg uz Sarajevo ima najbolji napad.

Ujedno će biti i duel najboljih strijelaca lige. Stevo Nikolić u derbi ulazi kao vodeći strijelac s osam golova, a Santos Lago Wagner ima pogodak manje.Također, ne treba zaboraviti nevjerojatan preokret iz prošle sezone koji će gostima sigurno dati dodatan motiv.

Sve u svemu, ovo su više nego dovoljne pozivnice za subotnje rano poslijepodne.

Kopirati
Drag cursor here to close