Vandalizam i krađa

Demolirane prostorije nogometnog kluba Čapljina – načinjena šteta prelazi 10.000 KM

Sport / Flash | 22. 12. 2014. u 14:47 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razočaranje i nevjerica, tim riječima ukratko bi se mogli opisati osjećaji Uprave i igrača Hrvatskog nogometnog kluba ''Čapljina'' nakon što su proteklog tjedna demolirane prostorije ovoga kluba.

Nepoznati počinitelji upali su u prostorije kluba na Gradskom stadionu Bjelave, gdje su načinili štetu koja prelazi 10 000 KM.

Prvo su iz ležišta izbijena sva vrata, nakon čega su porazbijane pločice na hodnicima i u svlačionicama, a na koncu su pokradeni svi tuševi, cijevi i vodoinstalacije.

Nakon svega toga obilne količine vode slile su se u prostorije Uprave kluba, pa je tako oštećen i dobar dio inventara.

''Ja sam jednostavno šokiran, zgrožen, nemam riječi kojom bih opisao to što se dogodilo. Šteta je ogromna, a sve ovo dodatno nas je unazadilo u svakom pogledu.

Unatoč svim problemima, posebice onima financijske prirode, sada nismo sigurni hoćemo li moći početi pripreme po planu sredinom siječnja. Baš kad smo počeli stvarati uvjete za rad, posebice omladinske škole, netko dođe i uradi nam štetu koju ćemo dugoročno osjetiti'', ističe za Bljesak.info Zoran Prskalo, predsjednik Uprave HNK Čapljina.

On dodaje kako se će se šteta morati sanirati prije početka sezone, jer u suprotnom ekipa Čapljine neće moći igrati prvenstvene utakmice, a upitan je i početak priprema.

''Trenutno pregovaramo s pojedinim tvrtkama, sponzorima, donatorima i prijateljima kluba o načinu sanacije, a još zbrajamo štetu, tako da ćemo ovih dana imati konkretne podatke. Naravno, nakon ovoga morat ćemo osigurati prostorije, kamerama ili alarmom, što je sljedeći korak nakon sanacije štete'', ističe Prskalo.

Iz HNK Čapljina ističu kako su o svemu obavijestili Policijsku upravu Čapljina koja je obavila očevid, ali do danas nisu poznati počinitelji ovog vandalskog čina.

Kopirati
Drag cursor here to close