Zadnji sati transfera

De Gea ipak u Realu?

Sport / Nogomet | 01. 09. 2015. u 06:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real i United izvršit će danas pritisak prema Fifi i Španjolskom udruženju prvoligaša ne bi li se zaključio transfer. Dokumenti su zakasnili - 28 minuta!

Iako je službeni rok za registraciju (u Španjolskoj) prošao, djelatnici Reala imat će intenzivan utorak gdje će pokušati zaključiti transfer Davida de Gee.

Španjolsko udrženje prvoligaša nije primilo dokumente na vrijeme ne bi li zaključilo registraciju (navodno su kasnili 28 minuta), no direktor Manchester Uniteda poručio je da je s njihove strane sva dokumentacija na vrijeme otišla u smjeru Madrida.

Real i United izvršit će danas pritisak prema Fifi i Španjolskom udruženju prvoligaša ne bi li se zaključio transfer, jer prema njima, sve je obavljeno u skladu da propisima.

Izvor blizak Udruženju otkrio da je bi se danas mogla zaključiti trakavica s - pozitivnim ishodom za Real. U protivnom mogla bi to biti gadna sezona za De Geu, jer Louis van Gaal postaio je Sergija Romera za prvog vratara...

De Gea je od 2009. do 2011. godine bio vratar prve momčadi madridskog Atletica da bi u ljeto 2011. preselio na Old Trafford u rekordnom engleskom transferu za vratara. United je za taj transfer platio oko 25 milijuna eura odštete. Čelnici Manchestera inzistirali su u pregovorima s Realom na odšteti od 35 milijuna eura, ali čini se da su u konačnici morali pristati na nešto manji iznos, jer je Španjolac ušao u završnu sezonu postojećeg ugovora, a novi je odbio potpisati.

De Gea će u studenom napuniti 25 godina i Real je u njemu vidio trajnije rješenje vratarske pozicije u paru s Kikom Casillom koji je u klub također stigao ovo ljeto.

Vrlo prometno je u ponedjeljak bilo i u njemačkim prvoligašima. Julian Draxler je postao najskuplje prodani igrač Schalkea, a karijeru će nastaviti u Wolfsburgu, s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2020. godine. Klubovi su odlučili ne otkriti iznos odštete, a mediji špekuliraju da se radi o 35 milijuna eura. U Wolfsburg je stigao i 31-godišnji brazilski reprezentativac Dante koji bi trebao zaoštriti konkurenciju u obrani.

Bayer Leverkusen se pojačao meksičkim napadačem Javierom Chicharitom Hernandezom koji je nakon jednogodišnje posudbe u Realu, odlučio napustiti Manchester United. U Bundesligi bi trebao ostati do ljeta 2018. godine.

Iz Manchester Uniteda je u Njemačku, ali na jednogodišnju posudbu, stigao 20-godišnji belgijski reprezentativac Adnan Januzaj koji će se boriti za mjesto u udarnoj postavi Borussije Dortmund.

Španjolac Joaquin vraća se u domovinu i dres Fiorentine zamijenit će onim Betisa iz Seville. Fiorentina je zamjenu za njega pronašla u nogometašu dortmundske Borussije Kubi Blaszczykowskom.

Brazilac Hernanes zamijenit će Milano Torinom, a crno-plavi dres Intera crno-bijelim europskog doprvaka Juventusa koji je za transfer 30-godišnjeg ofenzivnog veznog platio 11 milijuna eura. Hernanes bi trebao popuniti poziciju koja je čekala Juliana Draxlera.

Kopirati
Drag cursor here to close