HNS

Davor Šuker o nastupu na Euru 2016: Cilj nam je proći skupinu

Sport / Nogomet | 31. 05. 2016. u 12:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker danas je potpisao četverogodišnji sponzorski ugovor za hrvatsku nogometnu reprezentaciju sa generalnim direktorom Favbet grupe Andriiom Mathiukom, javlja Agencija Anadolija.

Šuker je izjavio kako je iznimno zadovoljan što može potpisati ugovor sa Favbetom, stranim ulagačem iz Ukrajine koji već neko vrijeme djeluje na području Hrvatske.

Mathiuka je istaknuo popularnost hrvatskog nogometnog tima u Europi i svijetu. Poručio ja kako je za sustav kladionica Favbet nogomet sport broj jedan te kako očekuje obostranu korist od potpisanog ugovora.

Nakon simboličnog potpisivanja ugovora pred medijima, Davor Šuker je poklonio dva hrvatska reprezentativna dresa dvojici direktora Favbeta. Na novinarsko pitanje na koju bi se reprezentaciju kladio na predstojećem Euru 2016, Šuker je izjavio: ''Osobno ne uplaćujem niti se kladim na utakmice iako bih volio da mogu. Ali znate da je Europol uvijek iza nas, pogotovo vodeći ljudi u nogometu se ne bi smjeli kladiti''.

Šuker je kazao kako voli zajedničko gledanje kvalitetnih utakmica sa društvom uz TV.

''Cilj nam je proći skupinu, a to znači ići utakmicu po utakmicu i ući u jednu pozitivnu atmosferu“, rekao je Šuker o predstojećem nastupu na Euru.

Na predstojećem Euru 2016 Hrvatska je u skupini "D" sa Španjolskom, Češkom i Turskom.

Na pitanje o kazni HNS-u zbog navijačkog ekscesa u Osijeku, gdje se skandiralo ustaški pozdrav, Šuker je izjavio kako je kazna vrlo stroga te kako već pripremaju žalbu. Poručio je kako su FIFA i FARE odlučni izbaciti svaki oblik diskriminacije prema bilo kome i kako su u tome rigorozni.

Šuker je izjavio kako najprije očekuje objašnjenje kazne izrečene HNS-u kako bi bilo jasno gdje se točno pogriješilo u Osijeku.

HNS je kažnjen sa 150.000 švicarskih franaka (oko 135.000 eura) te s dvije utakmice bez publike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Razlog kazne su rasistički, ustaški povici i neprimjereno ponašanje dijela navijača na nedavnim prijateljskim utakmicama protiv Izraela u Osijeku i Mađarske u Budimpešti.

Kopirati
Drag cursor here to close