Incident u Splitu

Davor Šuker: Ljut sam zbog kukastog križa na Poljudu

Sport / Nogomet | 13. 06. 2015. u 09:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni savez Hrvatske (HNS) uputio je ispriku nakon incidenta u utakmici kvalifikacija između Hrvatske i Italije koja se sinoć igrala u Splitu, a koja je završena rezultatom 1:1, prenosi Anadolu Agency (AA).

"Ispričavamo se se zbog nacističkog simbola. Radilo se o sredstvu koje je 24 do 48 sati prije utakmice postavljeno na travnjak. To je očigledna sabotaža i kriminalno djelo. Tražimo od policije da nađe krivca koji je osramotio hrvatsku državu i reprezentaciju", rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Kukasti križ, nacistički simbol, bio je iscrtan na terenu stadiona Poljud u Splitu na utakmici između Hrvatske i Italije, javlja Anadolija.

Kako pišu hrvatski mediji, nepoznati počinitelji su svastiku "ugravirali" na travnati teren, što je osoblje stadiona pokušalo prikriti zatrpavanjem trave.

Splitska policija je priopćila da je izvršne uviđaj i da će biti podignuta prijava protiv nepoznatog počinitelja.

Prvi čovjek hrvatskog nogometa Davor Šuker za talijansku televiziju "Rai Sport" je kazao da neki navijači ne poštuju poravila.

"Imamo problem jer navijači ne poštuju pravila. Pričat ćemo o tome sutra. Da, ljut sam! Nevjerojatno je igrati iza zatvorenih vrata. Ovo je bila važna utakmica za Hrvatsku i Italiju, ali nadam se da će obje ekipe ići na Euro", rekao je Šuker.

Kopirati
Drag cursor here to close