Očekivano

David Moyes dobio otkaz, klupu preuzimaju Giggs i Butt

Sport / Nogomet | 22. 04. 2014. u 08:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Manchester Uniteda, David Moyes, dobio je otkaz nakon deset mjeseci što je proveo na klupi.

Prema informacijama s Otoka, Crvene vragove u ovom će tranzicijskom razdoblju voditi Ryan Giggs i Nicky Butt, dok bi ih u iduću sezonu trebao uvesti Louis van Gaal, objavio je RTL.

S obzirom da David Moyes nije ostvario glavni zadatak koji je postavljen pred njega, plasman u Ligu prvaka, United će mu platiti 4,5 - 5 milijuna funti odštete, što znači jednu njegovu godišnju plaću.

Neki mediji pišu i kako je odluka o otkazu škotskom treneru donesena još u veljači, a da su neki igrači sve saznali i prije dvoboja protiv Evertona.

Odlazak škotskog stručnjaka najavljen je još u ponedjeljak, a već tjednima se pisalo kako je samo pitanje vremena kada će napustiti klub, zbog loših rezultata od početka ove sezone.

''Klub bi želio zahvaliti Moyesu na vrijednom radu, iskrenosti i integritetu koju je unio u svoj posao'', stoji u Priopćenju Uniteda.

B92 podsjeća da je posljednji trener ovog kluba kojem je uručen otkaz bio je Ron Atkinson, koji je na klupi kluba nalazio od 1981. do 1986. godine, a upravo njega je u studenom te godine zamijenio Alex Ferguson.

Kap koja je prelila čašu za obitelj Glazer, vlasnike Uniteda, bio je poraz od Evertona s 2:0 proteklog vikenda. To je bio 11. poraz u Premier ligi ove sezone, poslije kojeg su na sedmom mjestu na ljestvici i s malim šansama da izbore mjesto u Europi sljedeće sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close