Mogu li ostati u prvoj?

Danas godišnjica posljednje Veležove prvenstvene pobjede

Sport / Nogomet | 26. 09. 2016. u 11:06 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Velež ove sezone ne planira povratak u Premijer ligu”, izjavio je nedavno predsjednik kluba Šemsudin Hasić.

Nije prvi čovjek Rođenih bio u krivu kada je to izjavio, samo je odgovarao na pitanje novinara postavljeno u krivo vrijeme.

Pitanje je trebalo glasiti: planira li Velež ostati u Prvoj ligi FBiH, jer trenutno ne djeluje kao da je okrnjena momčad za to sposobna.

Da, nakon turbulentnog međusezonskog razdoblja, u kojem se nije znalo hoće li Velež ostati na životu, uslijedilo je period stabilizacije i konkretnih poteza koji su donekle umirili navijače.

Nova Uprava je počela transparentno raditi, izgrađen je pomoćni teren za potrebe omladinskog pogona, pokrenuta je škola nogometa, ali jedan je detalj zanemaren – prvi tim.

Da, Hasić je također izjavio da za Velež u ovom trenutku ne bi bilo koristi od dovođenja trenutno dostupnih igrača, budući da oni kao takvi nisu dovoljno dobri da bi napravili razliku, ali isto tako itekako je jasno da trenutni kadar nije rješenje za bolje dane.

A trenutno ne djeluje kao da Mostarci uživaju – danas je točno godinu dana od posljednje Veležove prvenstvene pobjede, zabilježene prošle sezone u Zvorniku.

Od tada je prošlo 28 prvenstvenih utakmica, tj. 2520 minuta bez prvenstvenog troboda, a stanje na tabeli u Prvoj ligi BiH otkriva da su od Mostaraca sa njihova tri boda lošiji samo tim Novog Travnika koji ima bod manje.

Pet je puta Velež ove sezone poražen u Prvoj ligi FBiH, i dalje je bez pobjede, što se može promijeniti već u sljedećem kolu kada u Vrapčiće dođe fenjeraš Novi Travnik, ali što dalje?

Ukoliko Mostarci zaista žele naprijed, morali bi nekako pobjeći sa začelja, a za to im treba svježa krv u svlačionici i naravno – novac. Učinjeno je dosta da se Velež spasi od nestanka, ali to trenutno nije dovoljno za nešto što bi mogli nazvati značajnim napretkom.

Kopirati
Drag cursor here to close