US Open

Damir Džumhur na startu protiv Davida Ferrera

Sport / Ostali sportovi | 22. 08. 2014. u 08:17 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Čilić, nstiže ajbolji hrvatski tenisač i 14. nositelj US Opena, za suparnika u 1. kolu zadnjeg Grand Slama sezone dobio je Marcosa Baghdatisa. Cipranin u New York s pobjedničkom serijom (10-0) i dva osvojena Challengera na tvrdoj podlozi.

Prođe li Baghdatisa, Čilić bi u 2. kolu igrao protiv kvalifikanta. Prvi nositelj na kojeg bi Čilić mogao naići je Južnoafrikanac Kevin Anderson u 3. kolu, a put ga u osmini finala vodi na 4. nositelja, Španjolca Davida Ferrera.

Što se Ferrera tiče, njegov prvi suparnik je Damir Džumhur, koji je u svom prvom nastupu u glavnom turniru u US Opena za protivnika dobio četvrtog nositelja.

Ivan Dodig će u 1. kolu igrati protiv 19. nositelja, ljevorukog Španjolca Feliciana Lopeza. Pobijedi li ga, Dodiga bi u 2. kolu čekao bolji iz dvoboja Amerikanca Stevea Johnsona i kvalifikanta. Mogući Dodigov suparnik u 3. kolu je 11. nositelj, Latvijac Ernests Gulbis.

Prvi nositelj US Opena, Srbin Novak Đoković, u 1. kolu će igrati protiv Argentinca Diega Schwartzmana, a 2. nositelj Roger Federer ide na hrvatskog Australca Marinka Matoševića.

Đokovićev put prema finalu na papiru djeluje kudikamo teži od Federerovog, jer su u njegovom dijelu ždrijeba Švicarac Stanislas Wawrinka, Britanac Andy Murray, Kanađanin Miloš Raonić i Francuz Jo-Wilfried Tsonga, dok su u Federerovom dijelu najopasniji Čeh Tomaš Berdych, Bugarin Grigor Dimitrov i Španjolac David Ferrer.

U Flushing Meadowsu u tijeku su kvalifikacije, a glavni turnir započinje u ponedjeljak, 25. kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close