Velika čast

Damir Beljo odletio u Moskvu sparirati kandidatu za svjetski naslov!

Sport / Flash | 25. 08. 2014. u 08:04 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da su mostarski profesionalni boksači Damir Beljo i Boris Bošnjak napravili pun pogodak osnovavši BB Boxing Promotion pokazuju i pozivi koji dolaze sa svih strana iz svijeta boksa.

Bošnjak je dobio poziv za meč protiv Manuela Charra koji ima 26 pobjeda i samo dva poraza, i to od velikana Klička i Povetkina. No, meč su odgodili jer su iz Bošnjakovog tima procijenili da se zbog Borisovih obaveza u političkim aktivnostima ne bi mogli spremiti adekvatno za tako velik meč.

Samo par dana nakon poziva Bošnjaku, stigao je poziv i za Damira Belju i to iz tima Grigorija Drozda. Ruski boksač se sprema za borbu za svjetsku titulu po WBC-u protiv Krzysztofa Wlodarczyka u Moskvi 27. rujna.

Naime, Drozd je zvao Belju da mu bude sparing partner za meč karijere.

'Poziv sam prihvatio jer velika je čast biti sparing partner nekome uoči tako važnog meča. Ponuda za sparingovanje ima još veći značaj ako znamo da Rusija ima oko četiri milijuna registriranih boksača, a on je tražio mene', kaže za Bljesak.info Damir Beljo koji se sa svojim timom i trenerima Zupcem i Miletićem spremao za dosad najteži meč u svojoj profi karijeri – protiv bivšeg prvaka svijeta Alejandra Berria u 12 rundi, u Frankfurtu 26. rujna.

Taj meč uživo će prenositi i Eurosport.

'Ispalo je odlično da se baš potrefilo da me zovu iz Drozdovog tima za sparinge, jer i meni će jaki sparinzi s jednim od najboljih boksača u mojoj kategoriji dobro doći. Bila bi velika senzacija kada bi Berria uspio dobiti, a sve ću učiniti da ga dobijem. S eventualnom pobjedom došao bih u elitu svjetskog boksa', dodao je Beljo za Bljesak.info.

Dosad neporaženi profesionalni boksač u Moskvu leti ovog ponedjeljka, a vraća se 19. rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close