Fantastični Čilić

Čudo iz Međugorja: Marin Čilić pobjednik US Opena!

Sport / Ostali sportovi | 08. 09. 2014. u 23:00 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Čilić pobjednik je US Opena, posljednjeg teniskog Grand Slama sezone! Čilić je tako postao prvi Hrvat koji je osvojio neki Grand Slam nakon svog trenera Gorana Ivaniševića koji je slavio u Wimbledonu 2004. godine.

Čilić je i prvi tenisač iz Bosne i Hercegovine koji je osvojio jedan od četiri najveća teniska turnira, prvi je 14. nositelj koji je osvojio US Open i po mnogo čemu je prvi. No do svog najvećeg trofeja u karijeri došao je na uvjerljiv način.

Nakon što je u tri seta pregazio Tomaša Berdycha i Rogera Federera, ni Japanac Kei Nishikori nije bolje prošao. Međugorac je Nishikorija, kojemu je također ovo bilo prvo Grand Slam finale, porazio u tri uvjerljiva seta 6:3, 6:3 i 6:3.

Publika koja ipak nije do vrha napunila velebni Arthur Ashe stadion očekivala je neizvjesnu borbu dva tenisača u usponu, no ostala je razočarana jer je Čilić sve završio za manje od dva sata.

Imao je 17 asova, 38 winnera i samo jednom je izgubio svoj servis koji ga je unatoč vjetru služio savršeno.Hrvatski je tenisač bio potpuno nadmoćan, bolji od Nishikorija u svim teniskim elementima, a pogotovo u prijelomnim trenucima meča.

Po jedan break u prvom i trećem setu, te čak tri u drugom donijeli su Čiliću 300. profesionalnu pobjedu u karijeri i mjesto među teniskim besmrtnicima.

Naslov osvojen u Flushing Meadowsu dvanaesti je po redu za 25-godišnjeg hrvatskog tenisača, ali i daleko najveći u karijeri.

Čilić se tako iz New Yorka vraća bogatiji za tri milijuna dolara, a s ovim bodovima vratio se u Top 10 i bit će deveti tenisač svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close