FK Sarajevo

Crnkić: Nastaviti gdje smo stali na kraju jeseni

Sport / Nogomet | 20. 02. 2017. u 18:36 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Idućeg vikenda nastavlja se BH Telecom Premijer liga Bosne i Hercegovine.

FK Sarajevo
će nakon zimske pauze nastavak prvenstva početi domaćom utakmicom protiv Viteza, koja je na rasporedu u nedjelju s početkom u 13 sati.

Uoči nastavka prvenstva, svoja i očekivanja Bordo tima iznio je Nermin Crnkić...

“Dobro smo odradili pripreme. Vrijedno smo trenirali od prvog dana i našeg okupljanja sredinom prvog mjeseca. Više od mjesec dana treninga je iza nas. Jedva čekamo nastavak prvenstva. U nedjelju je prva utakmica i ovu sedmicu ćemo iskoristiti kako bi se otpimalno spremili za susret”, kazao je Crnkić.

“Vitez je dobra ekipa. Upoznati smo s njihovim kvalitetima. Igrali smo jednom do sada protiv njih. Utakmica je bila teška i imali smo sreće, jer smo postigli gol u posljednjim trenucima utakmice za pobjedu.”

“Ali sreću treba zaslužiti. Igrali smo borbeno tu utakmicu, od prve minute. Krajem jesenskog dijela prvenstva igrali smo jako dobro. To nam je vodilja. Želimo nastaviti tamo gdje smo stali u dvanaestom mjesecu, ali još spremniji”, rekao je prvotimac Sarajeva.

Crnkić, koji je u prvom dijelu prvenstva zabio šest golova i upisao dvije asistencije vjeruje da je njegov ti sposoban ostvariti ciljeve...

“Igramo na dva fronta. Počinjemo s prvenstvnom, ali uskoro dolaze i utakmice Kupa. Imamo velike ambicije ovog proljeća. Atmosfera među nama je jako dobra i vjerujem da imamo sve potrebno za ostvarenje naših ciljeva. Pozvao bih naše sjajne navijače da budu tu uz nas, da nas podrže, jer uz njihovu podršku lakše ćemo doći do željenih rezultata", zaključio je Crnkić.”

Sarajevo u drugio dio prvenstva ulazi sa četiri boda zaostatka za vodećim Zrinjskim i plus dva u odnosu na treći Željezničar.

Kopirati
Drag cursor here to close