kvalifikacije

Crna Gora ostala bez Eura, Španjolci i Švicarci osigurali prolaz

Sport / Nogomet | 09. 10. 2015. u 20:53 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Crne Gore poražena je večeras od Austrije 3:2 i tako izgubila sve šanse za odlazak na EURO 2016.

Domaćin je poveo u 32. minuti, kada je nakon loše intervencije obrane gostiju najspretniji bio Mirko Vučinić, za vodstvo domaćih 1:0.

U drugom poluvremenu Austrijanci su krenuli ofenzivnije ka golu domaćih, što im se i isplatilo u 55. minutu, kada je Janko poravnao na 1:1. Novo vodstvo Crnoj Gori donio je Beqiraj u 68. minutu, da bi Arnautović poravnao na 2:2 u 81. minuti. Pobjedu gostima osigurao je Sabitzer u 90. minuti.

Crnogorci su utakmicu završili s 10 igrača jer je Mirko Vučinić u jednoj minuti dobio dva žuta kartona.

U ostalim susretima grupe "G", Švedska je pobijedila Lihtenštajn 2:0, dok je Rusija kao gost slavila protiv Moldavije 2:1.

Kolo prije kraja, Austrija zauzima prvo mjesto sa 25 bodova, druga je Rusija sa 17, Švedska je osvojila 15, dok je Crna Gora četvrta sa 11 bodova. Lihtenštajn je osvojio pet, a Moldavija dva boda.

Crna Gora će u ponedjeljak u Moskvi igrati protiv Rusije.

Slovenci prema dodatnim kvalifikacijama

Nogometaši Španjolske i Švicarske osigurali su nastup na EURU 2016 nakon kvalifikacijskih utakmica u petak.

Španjolci su u C skupini kod kuće pobijedili Luksemburg s uvjerljivih 4:0 i potvrdili svoj nastup na EURU i to kao pobjednici skupine. Po dva zgoditka postigli su Alcaser i Cazorla, a na ovoj utakmici se već u 20. minuti teže ozlijedio veznjak Manchester Citya David Silva.

Slovačka je kiksala kod kuće, izgubivši od Bjelorusije s 0:1, a to su iskoristili Ukrajinci koji su slavili u Makedoniji s 2:0 i bodovno se izjednačili sa Slovacima na drugom mjestu.

U zadnjem kolu Slovaci idu u Luksemburg, a Ukrajinci dočekuju Španjolce.

U skupini E Švicarci su u St Gallenu s čak 7:0 demolirali San Marino, uz tri jedanaesterca i sedam različitih strijelaca. To im je bilo više nego dovoljno za plasman jer su Slovenci doma odigrali samo 1:1 s Litvom, pa će se Slovenci boriti u zadnjem kolu za treće mjesto s Estonijom i Litvom.

Englezi su se ranije plasirali na EURO, a kod kuće su slavili protiv Estonije s 2:0 i zadržali maksimalan učinak od devet pobjeda i gol-razliku 28-3.

U zadnjem kolu igraju Estonija - Švicarska, Litva - Engleska, dok Slovenija gostuje u San Marinu.

Kopirati
Drag cursor here to close