Nagrade UEFA-e

Cristiano Ronaldo brani titulu najboljeg nogometaša Europe

Sport / Nogomet | 14. 04. 2015. u 08:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska nogometna asocijacija (UEFA) najboljeg nogometaša na Starom kontinentu ove godine birat će 27. kolovoza, tradicionalno u Monacu.

Manifestacija službenog naziva "Best Player in Europe", koju UEFA organizira u suradnji sa organizacijom European Sports Media (ESM), održat će se po peti put, nakon što je prestižna nagrada 2011. godine ustanovljena na inicijativu Michela Platinija, nekada slavnog francuskog nogometaša, a od 26. siječnja 2007. godine šestog predsjednika UEFA.

I ove godine o najboljem među najboljima odlučivat će 54 člana UEFA žirija, po jedan urednik ili novinar iz svih zemalja članica kontinentalne nogometne asocijacije, među kojima će Bosnu i Hercegovinu predstavljati Bakir Tiro, urednik sportskog servisa Anadolu Agency (AA) za Balkan.

Prema Pravilniku izbora, u konkurenciji za najboljeg igrača može biti nogometaš koji je nastupio u tekućoj sezoni u bilo kojem od UEFA natjecanja (Liga prvaka, Europa liga, nacionalni šampionati članica UEFA, kao i u kvalifikacijama za EURO 2016).

Titulu najboljeg nogometaša Europe iz prošle godine brani Portugalac Cristiano Ronaldo, igrač Real Madrida, a prethodno su statuu "Best Player in Europe" osvajali 2013. Franck Ribery (Francuska, Bayern Minhen), 2012. Andres Iniesta (Španjolska, Barcelona), te 2011. Lionel Messi (Argentina, Barcelona).

Kopirati
Drag cursor here to close