3 godine

Ćorluka prešao iz Tottenhama u Lokomotiv

Sport / Nogomet | 27. 06. 2012. u 14:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao što se i posljednjih dana nagađalo, branič hrvatske nogometne reprezentacije Vedran Ćorluka napustio je Tottenham i karijeru će nastaviti u redovima ruskog prvoligaša Lokomotiva iz Moskve za čijim kormilom sjedi Slaven Bilić.

Nakon što je prošao liječnički pregled Ćorluka je danas u Moskvi potpisao trogodišnji ugovor za Lokomotiv. "Vedran je jedan vođa hrvatske reprezentacije i sretni smo što smo uspjeli angažirati igrača takvog profila. Ćorluku su u svojim redovima željeli vidjeti mnogi europski klubovi no mi smo bili najkonkretniji", kazao je sportski direktor kluba Kiril Kotov, te dodao: "Ćorluka je branič vrhunske klase sa sjajnim pregledom igre. Osim u obrambenim zadaćama opasan je i pred suparničkim golom".

Na njegovom dolasku inzistirao je novi trener ruskog sastava Slaven Bilić, a Ćorluka će se ostatku momčadi pridružiti u trening kampu u Sloveniji. Ćorluka je u Moskvu stigao iz Tottenhama čiji je dres nosio od 2008. godine, uz prošlosezonsku posudbu u Bayer iz Leverkusena. Za Spurse je ukupno odigrao 81 utakmicu i postigao jedan gol. Jednu sezonu je igrao i za Manchester City u čije je redove stigao iz zagrebačkog Dinama 2007. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close