Košarka

Cleveland i Washington otvorili novu NBA sezonu

Sport / Košarka | 31. 10. 2012. u 08:12 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Točno u ponoć po srednjoeuropskom vremenu krenula je nova NBA sezona, a u prvoj utakmici Cleveland Cavaliersi su u Quicken Loans Arena pred 20.562 gledatelja pobijedili Washington Wizardse 94:84.

Cleveland je do pobjede predvodio Kyrie Irving s 29 koševa i šest skokova, rookie Dion Waiters je dodao 17 koševa, Tristan Thompson 12 koševa, 10 skokova i pet asistencija, te Anderson Varejao devet koševa, 23 skoka i devet asistencija.

Kod gostiju koji su nastupili bez ozlijeđenih Johna Walla, Kevina Seraphina i Nenea, najefikasniji su bili Jordan Crawford sa 11 koševa i pet asistencija, te Emeka Okafor sa 10 koševa i sedam skokova.

"Bilo je to sjajno otvaranje sezone. Zadovoljan sam i svojom igrom. U prvoj utakmici sezone bio sam korak do 'triple-doublea'. Ako će to biti pokazatelj ove sezone bit će sjajno," kazao je Varejao.

U drugom dvoboju večeri, aktualni prvak Miami Heat je u American Airlines Areni pobijedio Boston Celticse 120:107. Uoči početka utakmice LeBron James i društvo su dobili prstene NBA prvaka, a potom su pokazali zašto su prošle sezoni bili najbolji. Dwayne Wade je ubacio 29 koševa, James je dodao 26 koševa uz 10 skokova, dok je Ray Allen u premijernom nastupu u dresu Heata svom bivšem klubu ubacio 19 koševa. Miami se preko ljeta pojačao i Rashardom Lewisom koji je zabio deset koševa.

"Bila je ovo večer prepuna emocija za sve naše igrače i cijelu našu organizaciju. Sretan sam što smo ovaj dan uveličali pobjedom," kazao je trener NBA prvaka Erik Spoelstra.

Kod gostiju najbolji su bili Paul Pierce s 23 koša, Rajon Rondo s 20 koševa i 13 asistencija, te Brandon Bass sa 15 koševa i 11 skokova.

U trećem susretu večeri Dallas je u Staples Centru bez pomoći Dirka Nowitzkog pobijedio Los Angeles Lakerse 99:91. Domaćinima nije uspio pomoći niti Kobe Bryant kojeg su liječnici 'pokrpali' premda se još jučer činilo kako zbog ozljede desnog stopala neće nastupiti.

Bryant je za 35 minuta zabio 22 koša, Pau Gasol je dodao 23 koša i 13 skokova, a Dwight Howard 19 koševa i 10 skokova. No, to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Dallas je do slavlja na otvaranju sezone predvodilo šest igrača s dvoznamenkastim brojem koševa, a najviše su zabili Darren Collison (17), Brandan Wright (14) i O.J. Mayo (12). Glavna zvijezda Mavericksa, Nowitzki je izvan stroja zbog ozljede koljena.

Kopirati
Drag cursor here to close