BiH ima šansu

Ćiro Blažević: BiH se može plasirati na Europsko prvenstvo

Sport / Nogomet | 30. 12. 2014. u 09:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Miroslav Ćiro Blažević, jedan od najuspješnijih trenera s prostora našeg regije svih vremena, za Anadolu Agency (AA), rekao je kako nema većih i talentiranijih nogometaša od igrača iz balkanskih zemalja.

“Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Makedonija, Crna Gora, to su najtalentiraniji nogometaši na svijetu. Nije ni čudo, ja dobivam automatski potvrdu u činjenici da naši igrači igraju u najvećim klubovima svijeta“, kazao je Ćiro.

BiH i dalje ima šanse i može se plasirati na Europsko prvenstvo koje će se odigrati 2016. godine u Francuskoj, smatra popularni Ćiro, te ističe da novi izbornik bh. reprezentacije Mehmed Baždarević ima dovoljno iskustva da odvede bh. nacionalni tim na Euro.

“Možda sam ranije bio malo nespretan i na neki način probao sam se revanširati novom treneru bh. reprezentacije Mehmeda Baždarevića za ono što je jedan put on za mene rekao, ali mislim da je Baždarević jedna moralna vertikala i da ima dovoljno nogometnog iskustva da tu talentiranu mladost, što je reprezentacija BiH, odvede na najveće europsko natjecanje u Francusku“, poručio je Ćiro.

Odgovarajući na pitanje da li Hrvatska može s izbornikom Nikom Kovačem napraviti veliki rezultat kao što je to uradio on 1998. godine kada je sa ''vatrenim''“ bio treći na SP u Francuskoj, Ćiro je kazao da je strahovao dok je bio mlađi, da će netko postići rezultat koji je on napravio.

“Vjerujte, sada sam došao u stanje da bih to želio. I Kovač bi to mogao, obzirom na koncentrat talenta kojim raspolaže hrvatska reprezentacija“, naglasio je Blažević.

Kopirati
Drag cursor here to close