Kup BiH

Cilj Zrinjskog na Otoci: Zabiti gol!

Sport / Nogomet | 14. 04. 2015. u 09:47 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru Kupa Bosne i Hercegovine u Sarajevu će u srijedu prvi polufinalni susret igrati OIimpic i Zrinjski.

Obje momčadi u ovo polufinale ulaze nakon pozitivnih prvenstvenih serija i obje imaju velike ambicije u Premier ligi – Zrinjski da obrani naslov, a Olimpic da izbori Europu.

Međutim, obje imaju jednake ambicije i u Kupu Bosne i Hercegovine.

“Kup je posve drugo natjecanje u odnosu na prvenstvu, a u kom želimo napraviti dobar rezultat. U prvoj utakmici s Olimpicom tražit ćemo povoljan rezultat koji će omogućiti da uz uzvratu izborimo finale”, kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović pred polazak u Sarajevu, objasnivši što bi po njemu bio dobar rezultat.

“Ono što ćemo pokušati je dati gol. U kup utakmicama je gol na gostujućem terenu strašno važan i to je naš cilj. Međutim, igraju se dvije utakmice i tek će u uzvratu pasti odluka”.

Mostarci u Sarajevo putuju u utorak, a u autobusu neće biti nekoliko prvotimaca. Muminović neće igrati zbog tri žuta kartona, a Todorović nema prava nastupa u Kupu jer je igrao jesenas za Sarajevo. Ozlijeđeni Pero Stojkić vrlo vjerojatno neće igrati u prvoj utakmici i Marinović će ga odmoriti za subotu, a Zvonimir Blaić će biti u sastavu.

Trener Zrinjskog najavio je i moguće promjene u sastavu, jer Zrinjski igra utakmica svaka četiri dana, pa nije isključeno i da u sastavu bude Ivan Crnov, kojeg nije bilo ni u zapisniku u posljednja dva kola.

“Vidjet ćemo sutra. Možda i počne”, tajanstven je Marinović.

Zrinjski je na posljednja dva gostovanja Otoci uspio slaviti i neporažen je u zadnja četiri međusobna susreta, no ekipa Mirze Varešanovića u velikoj je formi na proljeće.

“Olimpic je u zadnje tri utakmice osvojio devet bodova. Radi se o kvalitetnoj ekipi i trener Varešanović ima dosta širok izbor igrača. To sada u ovom žestokom ritmu dolazi do izražaja. Morat ćemo obratiti pažnju na Smajića i Muharemovića oko kojih se sve vrti i koji su u dobroj formi. Ipak, i mi imamo kvalitetu, možemo im se suprotstaviti i to ćemo u srijedu pokazati”, zaključio je Vinko Marinović.

Susret Olimpica i Zrinjskog igra se u srijedu u 16 i 30.

Kopirati
Drag cursor here to close