Gem, set, meč

Čilić stigao do polufinala u Washingotnu

Sport / Ostali sportovi | 08. 08. 2015. u 06:14 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić probio se do polufinala ATP turnira serije 500 u Washingtonu pobijedivši u četvrtfinalu 18-godišnjeg Nijemca Alexandera Zvereva (ATP - 96.) sa 7:5, 7:6 (3), prenosi HRT.

Čilić je do pobjede mogao i na znatno lakši način, jer je u oba seta poveo 3:0 pa gubio prednost. Marin je iskoristio nervozu Zvereva na početku meča i osvojio prva tri gema, ali se mladi Nijemac brzo sabrao i vratio break zaostatka. No, kad je trebao odvesti prvi set do tie-breaka, Zverev je opet zaredao s pogreškama, što je hrvatski tenisač pretvorio u osvajanje prvog seta.

Niz iz prvog seta Čilić je nastavio i na početku drugog, osvojivši prva tri gema druge dionice. Prednost breaka 8. tenisač svijeta držao je do devetog gema, kad je Zverev iskoristio drugu break-loptu i vratio se u meč, te preokretom od 2:5 stigao do 5:5. Mogao je Zverev napraviti break i za 6:5, ali je Čilić spasio tu priliku Nijemca, te je odluka pala u tie-breaku.

Srećom, propušteno u prvih 12 gemova drugog seta Čilić je nadoknadio u odlučujućoj igri, te nakon 106 minuta igre konačno proslavio pobjedu koja ga je odvela do drugog polufinala u 2015. Čiliću je to drugo polufinale u Washingtonu, gdje je prije pet godina glatko izgubio od Davida Nalbandiana.

U subotu Čilića čeka repriza prošlogodišnjeg finala US Opena u kojem je svladavši Japanca Keija Nishikorija stigao do najvećeg trijumfa u karijeri i svog jedinog Grand Slam naslova. Nishikori je do polufinala stigao pobijedivši Australca Sama Grotha sa 6:4, 6:4.

U dosadašnjih osam dvoboja Japanac je slavio pet puta, ali bi zasigurno sve te pobjede mijenjao za onu Marinovu iz prošlogodišnjeg finala US Opena (6:3, 6:3, 6:3), što je bio njihov posljednji sraz. No, za novu pobjedu nad Nishikorijem Čilić će morati odigrati znatno bolji meč nego što ga je odigrao u četvrtfinalu, objavio je HRT.

ATP Washington - četvrtfinale:
MARIN ČILIĆ (HRV/3) - Alexander Zverev (Njem) 7-5, 7-6 (3)
Kei Nishikori (Jap/2) - Sam Groth (Aus) 6-4, 6-4.

Kopirati
Drag cursor here to close