Uz novog trenera

Čilić: Nadam se da ću na US Openu nastaviti sa sjajnom formom

Sport / Ostali sportovi | 27. 08. 2016. u 13:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je dva dana prije početka zadnjeg grand slam turnira sezone US Opena izjavio kako se tamo osjeća kao kod kuće i da se nada da će tamo nastaviti sjajnu formu od prošlog tjedna kada je osvojio turnir u Cincinnatiju.

"To je jedan od meni najposebnijih turnira u sezoni sezoni i lijepo se vratiti. Osjećaji su predivni, svaki se dan prisjećam te 2014. i ovdje je definitivno moj drugi dom. Nadam se da ću nastaviti sa sjajnom formom od prošlog tjedna i nadam se jako dobrom turniru. Pokušat ću držati formu jako, jako visoko, a dokle će me to dovesti, to ćemo vidjeti", kazao je Čilić koji je prošli tjedan osvojio turnir iz Masters serije u Cincinnatiju.

U prvom kolu US Opena, Čilića očekuje Brazilac Rogério Dutra da Silva (32), 109. tenisač svijeta, s kojim Čilić do sada nije nikada igrao, piše Hina.

"Mislim da s njim nikad nisam čak ni trenirao, a ni igrao, tako da ću pokušati pogledati neke njegove mečeve na internetu, da vidim što bih mogao očekivati", rekao je najbolji hrvatski tenisač.

Čilič je kazao kako osjeća napredak u igri na mreži čemu je sigurno pridonijela suradnja sa Šveđaninom Jonasom Bjorkmanom koji mu je novi trener.

"Ideja mi je bila popraviti igru na mreži i to i prije nego sam počeo raditi s Björkmanom. Moja je ideja bila tražiti od trenera da popravim igru na mreži i u konekciji igre između osnovne linije i igre na mreži. Mislim da je tu imam najviše prostora za napredak. Razmišljao sam o mogućnostima i Jonas se ispostavio kao jedna od najboljih, čak i moj prvi izbor za trenera", dodao je Čilić napomennuvši da već vidi napredak u svojoj igri.

"Dosta smo trenirali posljednjih nekoliko dana na US Openu i već osjetim dosta napretka u svojoj igri na mreži. Naravno treba puno vremena kako bih to implementirao u cjelokupnu igru. Te je stvari dosta teže promijeniti na mečevima, ali nadam se da će to ići lakše i da neće biti prevelikih problema", zaključio je hrvatski tenisač.

Kopirati
Drag cursor here to close