ATP Šangaj

Čilić lako s Ćorićem

Sport / Ostali sportovi | 13. 10. 2015. u 13:31 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić lakoćom je u utorak svladao sunarodnjaka Bornu Ćorića sa 6-1, 6-2 i probio se u osminu finala ATP turnira Masters 1000 serije u Šangaju, gdje je samo nekoliko minuta prije Španjolac Albert Ramos Vinolas senzacionalno svladao branitelja naslova Rogera Federera.

U dvoboju dvojice hrvatskih tenisača nije bilo nikakve neizvjesnosti, jer je Čilić odigrao odlično, a najbolji svjetski teniski tinejdžer ispod svoje uobičajene razine, što je rezultiralo uvjerljivom pobjedom prošlogodišnjeg osvajača US Opena koji je za prolaz u osminu finala trebao samo 62 minute.

Čiliću je to bio prvi službeni obračun s Ćorićem, a ukupno 15. dvoboj protiv sunarodnjaka na ATP i Grand Slam turnrima, u kojima je Marin ostvario 10 pobjeda i pet poraza. Jedini hrvatski tenisači koji su ga pobjeđivali bili su Ivan Ljubičić (1-2), Ivan Dodig (3-2) i Ivo Karlović (2-1) koji je to posljednji učinio baš u Šangaju prošle godine.

Karlović će u srijedu pokušati izboriti mjesto u osmini finala u dvoboju protiv Španjolca Rafaela Nadala, a Čilić će u 3. kolu igrati protiv pobjednika dvoboja Srbina Viktora Troickog i Švicarca Stana Wawrinke koji je u utorak iznenađujuće ostao jedini švicarski predstavnik na šangajskom Mastersu.

Naime, španjolski kvalifikant Albert Ramos Vinolas kreirao je senzaciju u 2. kolu kada je sa 7-6 (4), 2-6, 6-3 svladao 2. tenisača svijeta i branitelja prošlogodišnjeg naslova, Švicarca Rogera Federera. Tek što su svi nositelji prošli prvu prepreku u Šangaju, dogodilo se nešto potpuno neočekivano. Španjolac koji je trenutno na 70. mjestu pojedinačne ATP ljestvice i nikada prije nije uspio pobijediti igrača iz Top 10 (0-15), uspio je po prvi put u karijeri doći do 3. kola u Šangaju izbacivši iz turnira prošlogodišnjeg pobjednika.

Ramos Vinolas je Federera ostavio bez prilike za break u prvom i trećem setu te mu je jedan break u odlučujućoj dionici bio dovoljan za najveću pobjedu u karijeri. Ramos Vinolas će u 3. kolu igrati protiv pobjednika dvoboja Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge i Dominikanca Victora Estrelle Burgosa.

Kopirati
Drag cursor here to close