Velika forma

Čilić: Iza mene su tri najbolja tjedna u karijeri

Sport / Ostali sportovi | 24. 02. 2014. u 12:03 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je jučer osvojio naslov na turniru u Delray Beachu i koji je u zadnja tri tjedna igrao u tri finala, ovaj je tjedan na najnovijoj ATP ljestvici 25. što je napredak za četiri mjesta.

Čilić je prije tri tjedna slavio i u Zagrebu, a potom igrao finale u Rotterdamu.

"Osjećam se sjajno. Sretan sam zbog pobjede. Bio je to težak i neizvjestan susret," kazao je Čilić, dodavši sa smiješkom:

"Finale nije bilo lako za moje živce, a posebice za živce Gorana Ivaniševića. Sigurno mu nije bilo lako pratiti meč. Srećom, pronašao sam put do pobjede."

Čilić je do pobjede stigao nakon tri sata i osam minuta igre, što je najduže finale u povijesti turnira. Dosadašnji rekord držali su Jason Stoltenberg i Chris Woodruff koji su 1996. igrali 34 minute kraće.

"Polufinale je trajalo do iza ponoći, pa nisam imao previše vremena za odmor. Nakon toga je uslijedilo finale u kojem smo igrali više od tri sata. Zadovoljan sam kako sam to sve izdržao."

Prvi hrvatski reket je još jednom ponovio kako su iza njega sasvim sigurno 'tri najbolja tjedna u karijeri'.

"Posebno me raduje što sam zadržao kontinuitet kvalitetnih igara," dodao je Međugorac koji ove godine ima 18 pobjeda i četiri poraza.

Kopirati
Drag cursor here to close