udruga izbjeglice

Čelnici srbijanskog saveza pozvani da daju ostavke zbog podrške Šukeru

Sport / Nogomet | 25. 03. 2015. u 10:06 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Koalicije udruga izbjeglica Miodrag Linta pozvao je danas predsjednika Nogometnog saveza Srbije Tomislava Karadžića i potpredsjednika Ivana Ćurkovića da podnesu ostavke zbog podrške Davoru Šukeru za izbor u Izvršni odbor Europske nogometne unije (UEFA), javlja Tanjug.

Iako je Nogometni savez Srbije, nakon višednevne polemike u javnosti zbog Šukerovih fotografija na grobu Ante Pavelića u Madridu, izjavi o Kosovu i zaštite Josipa Šimunića nakon pozdrava "Za dom spremni", povukao javnu podršku i priopćio da će njihov stav ostati tajna, Linta smatra da su na taj način ostali pri prvobitnom stavu.

"Osim toga, Karadžić i Ćurković nisu upoznali predsjednika UEFA-e Michela Platinija i predstavnike nacionalnih saveza članica UEFA-e s činjenicom da Šuker svojim izjavama i postupcima zagovara rasizam i širi mržnju prema Srbima, Židovima i Romima. Vjerujem da velika većina nacionalnih saveza ne bi podržala izbor Šukera da su bili upoznati sa svim detaljima iz njegove biografije", poručio je Linta.

Po njegovim riječima, postavlja se pitanje da li bi čelnici Nogometnog saveza neke druge europske države ostali na funkciji da je njihov savez podržao kandidata koji je pristalica Adolfa Hitlera i drugih nacističkih vođa.

"Odgovor je vrlo jasan. Istog trenutka bi bili prinuđeni da podnesu ostavke", istaknuo je Linta.

Šuker je na jučerašnjem kongresu UEFA-e u Beču postao prvi Hrvat koji je izabran u Izvršni odbor. On je dobio 34 glasa, a za izbor mu je bila potrebna podrška 28 saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close