Leo Messi

Čarobni Argentinac u ključnome tjednu čeka svoj 500. zgoditak

Sport / Flash | 16. 04. 2017. u 20:45 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki Messi do sada je postigao 498 golova za Barcelonu, a svoj jubilarni 500. zgoditak mogao bi postići protiv jednog od velikana svjetskog nogometa: Juventusa ili Reala u predstojećim utakmicama.

Messi u zadnje vrijeme drži Barcelonu u igri za tri titule, pa iako su protiv Juventusa u Ligi prvaka izgubili 0:3, bio je najbolji igrač Blaugrane u Torinu, dok je u zadnjoj ligaškoj utakmici protiv Real Sociedada praktično sam na Camp Nou osigurao pobjedu svome timu (3:2).

Trenutačno se nalazi na pragu još jednog povijesnog uspjeha - postati prvim igračem Barcelone koji je postigao 500 golova u službenim utakmicama, piše AS.

Od dosad postignutih 498 zgoditaka, čak je 400 djelo njegove čarobne ljevice.

Svoj 500. gol Messi bi mogao postići u ključnome tjednu koji predstoji. Na Camp Nou dočekuju Juventus u uzvratu Lige prvaka, gdje će pokušati ponoviti čudo kao protiv PSG-a, a za vikend igraju el Classico na Bernabeu.

Za oba najbolja španjolska kluba ovo je veliki tjedan, jer će se nakon toga po svemu sudeći znati tko od njih (ne) osvaja koju titulu (Liga Prvaka i La Liga).

Messijeva čarolija goleadora započeta je protiv Albacetea na Camp Nou 1. svibnja 2005.

"Ja sam tada bio asistent, a to je ujedno bio i trenutak kad je započela legenda", sjeća se toga jednako nadareni Ronaldinho, ali genij s puno manje discipline i 'kraćega vijeka trajanja'.

Messi u pravilu ne govori previše, ne prognozira u stilu ''pobijedit ćemo, znatno smo bolji'', ali na terenu je toliko puta donio važnu prevagu za Barcelonu.

Tri gola zaostatka protiv Juventusa teško će se nadoknaditi bez njegove čarolije, a predstojeći el Classico pružit će mu priliku da ponovno postigne zgoditak na stadionu Bernabeu, prvi nakon sezone 2013/2014. , kad je ostvario hat trick.

Messijevi golovi za Barcelonu:

Liga: 341

Champions League: 94

Copa del Rey: 43

European Super Cup: 3

Spanish Supercup: 12

Club World Cup: 5

Kopirati
Drag cursor here to close