Odlični rezultati

Čapljinac Ersan Bijedić pokorava regionalne polumaratone

Sport / Flash | 05. 05. 2016. u 15:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su po hobijima novinari svakako jedna od osebujnijih profesija, ipak su rijetkost na atletskim stazama, posebice polumaratonu i maratonu. Da vole zatvarati kavane, već poodavno je znano, međutim, da glume Filipidesa, to je u okvirima rubrika – vjerovali ili ne.

Tako ni čapljinskog novinara Ersana Bijedića nitko prve dvije-tri godine njegove “nakane”, u zrelijim godinama, trkačke karijere nije baš ozbiljno shvaćao. Kolege su mislili da je riječ o trenutačnom hiru, koji su donijeli svjetski trendovi.

Međutim, kada je početkom godine na splitskom polumaratonu ispunio jedan od zacrtanih ciljeva, istrčati polumaraton ispod sat i 30 minuta, čak i skeptici među kolegama Ersana su počeli ozbiljnije shvaćati.

Ovih dana kolega Bijedić osobni rekord iz Splita popravio je za 13 sekundi. S ponosom je to istaknuo primajući kolegijalne čestitke, piše Vecernji.ba.

''Staza u Dubrovniku je zahtjevnija nego u Splitu, pa mi zato ovih 13 sekundi puno znači'', ističe Ersan koji posebice naglašava da je ostvario i do sada najbolji plasman. Među 515 sudionika na cilj je stigao 33. Bijedić je stazu istrčao za 1.29,25 sati i tako popravio osobni rekord.

Valja reći da je bio treći u konkurenciji trkača od 35 do 39 godina, a treći je i među 91 sudionikom iz BiH. Kaže da su brži od njega bili samo “profesionalci” Zaim Šuman na osmom i Alija Isaković na desetom mjestu.

Posebno zadovoljstvo bila mu je, kaže, činjenica da se bolje upoznao s Dragom Paripovićem, hrvatskim maratoncem, koji je unatoč dobi od 56 godina stigao četvrti na cilj. Bijedić kaže da mu je upravo Paripović, vlasnik hrvatskog rekorda u polumaratonu iz 1993. godine - 1.03,47, kao i u maratonu iz 1992. godine - 2.17,05, uzor.

Nakon dvodnevnog odmora počeo je intenzivne pripreme za polumaraton u Banja Luci ovog vikenda. Zahvalan je čapljinskom načelniku Smiljanu Vidiću, uz čiju potporu će ove godine češće nastupati.

Inače, na stazu ga je, kaže, usmjerila želja “iskušati vlastite mogućnosti”.

Kopirati
Drag cursor here to close