Split

Čapljinac Ersan Bijedić istrčao Splitski polumaraton za 1:29:38

Sport / Flash | 02. 03. 2016. u 12:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesnaesti po redu Splitski polumaraton je održan proteklog vikenda na ulicama Splita (ranije se trčalo samo kroz Marjansku šumu).

Start i cilj bili su na splitskoj rivi, a zanimljivo je da se krug trči i po prelijepom Hajdukovom stadionu Poljud. Ove godine polumaraton je imao rekordan broj sudionika (1.182 polumaratonaca, 21,1km, plus oko 300 trkača na 5 km) i po tome je najmasovniji do sada održan u Hrvatskoj, a što govori i o tome koliko rekreativno trčanje posljednjih par godina dobiva na popularnosti u regiji. Sve utrke bilježe rekordan broj sudionika.

Među njima se našao i Čapljinac Ersan Bijedić, koji se rekreativno bavi ovim sportom, a koji je do sada istrčao beogradski i ljubljanski maraton, te više puta polumaratone u Sarajevu, Šuici...

Bilo je tu izvrsnih, elitnih trkača poput dva Mađara koji su imali najbolje vrijeme, pobjednik Laszlo Gregor sa 1:07:37 i Tomas Nagy sa 1:09:18, zatim vjerojatno budući bh. olimpijac, trećeplasirani Srđan Samardžić (1:13:28) koji je trenutačno najbolji muški dugoprugaš na Balkanu, šestoplasirani Drago Paripović (1:15:48), legendarni hrvatski rekorder u polumaratonu i maratonu koji i sa 56 godina trči na vrhunskoj razini, pa u ženskoj konkurenciji buduće sudionice Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, Hrvatica Marija Vrajić (1:18:52) i Srpkinja Ana Subotić (1:19:47) koje su zauzele drugu i treću poziciju u ženskoj konkurenciji, a iza pobjednice Zite Kacser iz Mađarske (1:18:24).

''Moje vrijeme je 1:29:38, odnosno dvije i pol minute bolje od onoga iz Sarajeva jesenas kad sam trčao 1:32:11. Dovoljno za 72. mjesto od 1.182 sudionika ukupno, 63. mjesto od 709 trkača u muškoj konkurenciji i 7. mjesto između oko 250 natjecatelja iz BiH'', ističe Bijedić za Bljesak.info.

Dodaje i kako je prezadovoljan rezultatom.

''Pogotovo ako se uzme u obzir da se trčanjem bavim nepune tri godine, da sam amater – rekreativac i logično se ne mogu zbog drugih obveza tome posvetiti potpuno. Maratonci – rekreativci se dijele na one koji trče ispod i preko 4 sata, polumaratonci na one ispod i preko 2 sata, pa je rezultat ispod 1:30 već ozbiljno trčanje. Nije vrhunski rezultat, ali ni zanemariv ako znamo da u regiji takvo vrijeme bilježi najviše stotinjak trkača.

Zbog takvog rezultata sam se ove godine i odlučio više posvetiti trčanju polumaratona pa se tako nadam nastupima na 2. Dubrovačkom polumaratonu (1. svibnja), 2. Banjalučkom (8. svibnja), 10. Šujičkom polumaratonu (6. kolovoza) i 10. Sarajevskom polumaratonu (18. rujna). Želja mi je godinu završiti na 25. Zagrebačkom maratonu (9. listopada) gdje bih trčao maratonsku dionicu (42,2)'', ističe za kraj Bijedić.

Kopirati
Drag cursor here to close