Kolijevka odbojke

Čapljina ponovno dobiva muški odbojkaški klub

Sport / Ostali sportovi | 08. 02. 2016. u 12:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Osipanje” muških odbojkaških klubova u federalnom dijelu BiH je trend koji se nastavlja. Odmah na početku sezone “nestala” su tri, i to dva renomirana - Čapljina i Čelik, te Mladost, a zatim su im se tijekom jesenskog dijela, priključila još dva - Igman (Ilidža) i Bužim.

U federalnim natjecanjima prošle jeseni startalo je ukupno 48 klubova, 15 u dvije muške superlige, a 33 u ženskom djelu natjecanja, 14 u dvije skupine superlige, a 19 u tri prvoligaške skupine.

Zanimljiva je bila pojava da su se dva kluba - Napredak (Odžak) i Vitez odmah u početku odlučila za niži rang prvu umjesto Super lige u kojoj su se, na osnovi rezultata iz prethodne sezone, mogli natjecati. Međutim, djevojke iz Odžaka nisu završile jesenski dio, odustale su od natjecanja.

Tako se broj ekipa u federalnim ligama za jednu polusezonu s 48 smanjio na 45, a računajući i 3 koje su odustale uoči natjecanja, u pogonu je 6 ekipa/klubova manje, piše Večernji list.

Na upit o prvoj polusezoni u federalnim ligama Čapljinac Miloš Jelčić, predsjednik OS FBiH, kaže: ''Zadovoljan sam jačinom natjecanja. Kvaliteta se diže i u mlađim dobima pa je za očekivati napredak. Međutim, mislim kako naše (federalne) ekipe još nisu dovoljno jake za Premijer ligu, ali s ovakvim radom u nizu centara od Čapljine, preko Ljubuškog, Širokog Brijega, Mostara, Ilidže, do Goražda, sigurno ćemo za dvije, tri sezone imati ekipe koje će se moći nositi sa sastavima iz najvišeg kruga'', tvrdi Jelčić.

''Kad ovo kažem, onda u prvom redu mislim na žensku odbojku. U muškoj odbojci kvaliteta je solidna, ali i nas je zahvatio trend prisutan ne samo u zemljama okruženja nego u svijetu - broj muških klubova pada, dok je ženska odbojka u strahovitoj ekspanziji, ističe predsjednik Jelčić.

On doda je da su, što se tiče Čapljine, sjeli i dogovorili projekt po kojem rade u ženskoj odbojci.

''Dvojica naših bivših igrača - Denis Sušac i Damir Pavlović, krenut će u osnovne škole napraviti momčad i početi s radom. Rezultati će s vremenom doći, pa će Čapljina, uz dvije ženske, uskoro imati i mušku ekipu'', zaključuje Jelčić.

Kopirati
Drag cursor here to close