Pred kvalifikacije

Čačić potvrdio: Luka Modrić novi kapetan hrvatske reprezentacije

Sport / Nogomet | 29. 08. 2016. u 15:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Europskog prvenstva u Francuskoj, Vatreni kreću u novi kvalifikacijski ciklus, za plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiju, a prvi će susret - pred praznim maksimirskim tribinama - odigrati upravo protiv jednog od suparnika s europske smotre, Turske.

Utakmica s Turskom na rasporedu je 5. rujna u 20:45 sati, a u istom terminu u hrvatskoj skupini sastat će se još Ukrajina i Island te Finska i Kosovo.

"Nadam se da smo svi ostali u stanju u kakvom smo bili na EP-u te da ćemo s istim snagama prezentirati ono što je potrebno da Hrvatska uspješno apsolvira kvalifikacije i plasira se u Rusiju. Naša je skupina najjača, s četiri reprezentacije koje su bile na europskoj smotri, ali s obzirom na tamo prikazano imamo ulogu favorita i učinit ćemo sve da je opravdamo. Vjerujem da nas neće sputati niti igranje bez gledatelja protiv Turske i Islanda jer će nas i dalje nositi sinergija koju su igrači osjetili s navijačima. S nama su svi igrači s EP-a osim kapetana koji se oprostio te Schildenfelda, a umjesto njih uskočili su Pivarić i Lovren", ispričao je hrvatski izbornik Ante Čačić.

Među Vatrene se vraća branič Liverpoola Dejan Lovren, koji je propustio nastup u Francuskoj.

"O njemu je mnogo napisano u zadnjih šest mjeseci, a ja sam još na početku rekao da ni jedan igrač niti izbornik neće biti ispred reprezentacije. Siguran sam da je Lovren shvatio zašto nije bio na EP-u i nema potrebe da više ispašta, a ima kvalitetu da bude s nama", pojasnio je izbornik.

Turska u Zagreb dolazi bez nekolicine svojih zvijezda, uključujući i Rakitićevog suigrača iz Barcelone Ardu Turana.

"Turska sigurno želi ići na SP, a ne bih ulazio u izbor kolege Terima za ovu utakmicu. No, siguran sam da će Turska učiniti sve da dobro uđe u kvalifikacije, a izostanak nekih pojedinaca ne znači da će biti slabi", prokomentirao je Čačić.

Po oproštaju Darija Srne od reprezentacije, novi će kapetan biti Luka Modrić, a dokapetani Vedran Ćorluka i Ivan Rakitić.

"Na desnoj je strani Šime Vrsaljko prirodni nasljednik Srne, no to znači da je neprikosnoven jer konkurira i Tin Jedvaj, a do ponedjeljka će se iskristalizirati prva postava", dodao je izbornik, te nastavio: "Hrvatskoj treba i nacionalni stadion. Zemlja koja ima velike sportaše poput Hrvatske zaslužuje više ulaganja države, i nadam se da će se to uskoro promijeniti".

Vatreni će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu sa Segestom u Sisku.

"Zadovoljstvo mi je i čast što možemo obilježiti obljetnicu najstarijeg hrvatskog kluba, omogućiti užitak gledateljima u Sisku, a koliko god će ta utakmica biti slavljenička, pomoći će nam pripremiti se za Tursku".

Prijenos utakmice bit će na HNTV-u, a ulaznice su u prodaji.

Kopirati
Drag cursor here to close