Pick of the day

Čačić novi izbornik Hrvatske

Sport / Nogomet | 21. 09. 2015. u 13:08 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao što se nagađalo, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza odlučio je za novog izbornika imenovati Antu Čačića. Čelnici HNS-a tako su potvrdili ono što se nagađalo od trenutka kada je smijenjen Niko Kovač.

Nakon smjene Kovača, predsjednik HNS-a Davor Šuker naglasio je kako će se novi izbornik birati između domaćih stručnjaka.

Nakon prvih informacija da je Čačić najizgledniji kandidat za preuzimanje klupe Vatrenih, u javnosti je bilo dosta negativnih komentara oko njegovog imenovanja, no čini se kako u HNS-u ipak vjeruju da je on najbolje rješenje. Kao jedini protukandidat u javnosti se spominjao Zoran Vulić.

Razgovore s potencijalnim kandidatima posljednjih desetak dana obavili su Šuker i tehnički direktor A reprezentacije Romeo Jozak. U kontekstu novog izbornika spominjala su se imena Roberta Prosinečkog, Igora Tudora i Matjaža Keka, no oni su navodno odbili ponude.

Čačić mora odvesti Vatrene na EURO

Prvi zadatak Čačića je odvesti Hrvatsku na Europsko prvenstvo sljedeće godine u Francuskoj. Nakon osam odigranih kola i oduzimanja jednog boda od strane UEFA-e, Hrvatska se s 15 bodova nalazi na trećem mjestu u svojoj kvalifikacijskoj skupini, tri boda manje od vodeće Italije i jedan manje od drugoplasirane Norveške. Prve dvije reprezentacije izborit će izravan plasman na EURO, kao i najbolja trećeplasirana reprezentacija. Ostale trećeplasirane momčadi igrat će dodatne kvalifikacije.

Vatrene već za tri tjedna očekuju posljednje dvije kvalifikacijske utakmice. U subotu 10. listopada pred praznim tribinama Maksimira ugostit će Bugarsku, a tri dana poslije slijedi gostovanje na Malti.

Čačić odveo Dinamo u Ligu prvaka

Čačić je tako postao 12. Izbornik u neovisnoj Hrvatskoj, a iza njega je bogata trenerska karijera.

Najveće uspjehe postigao je na klupi Dinama s kojim je 2012. osvojio prvenstvo i Kup. U jesen 2012. odveo je Dinamo do Lige prvaka, ali je nakon loših rezultata, pet poraza uz razliku pogodaka 0:13, dobio otkaz. Nakon toga je prošle sezone vodio Slaven Belupo, a ove Lokomotivu. U prvoj ligi bio je trener i Inkera, Osijeka, Zadra, Kamen Ingrada i Croatije Sesveta. Nakon otkaza u Dinamu vodio je Maribor.

Ante ai novi je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. estitamo mu na imenovanju i elimo puno sree i uspjeha u radu!http://hns-cff.hr/news/12254/ante-cacic-novi-izbornik-hrvatske/

Posted by Hrvatski nogometni savez on Monday, 21 September 2015


'Braćo Hrvati, tko vam je taj Ante Čačić?'

 Imenovanje Ante Čačića na mjesto izbornika nogometne reprezentacije Hrvatske očekivano je izazvalo brojne reakcije na društvenim mrežama.

Kopirati
Drag cursor here to close